Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus vagyok de koliba...

Vegetáriánus vagyok de koliba kötelező lesz a menza.Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2021. aug. 9. 09:22
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
82%

Bár nem vegetáriánus téma, de leírom, hátha segít.

Mi vallási okokból nem eszünk sertéshúst (és készítményeit), a most középiskolát kezdő gyerekemnek világ életében - ovitól kezdve- elég volt egy kérelem/nyilatkozat, hogy vallási/lelkiismereti okokból sertéshús mentes menüt kérünk.

Megoldják. Soha, senki nem kötelezett orvosi igazolásra (nem is akartam volna ilyen butaságba belemenni, ez nem betegség!).

A különböző diétás (pl cukorbetegek, laktózérzékenyek stb.) étkezésèhez hasonlóan külön kap ételt.

A drágább diétás árat fizetjük, volt, ahol kértek külön 2-3 ételhordót (fém), de ez egy elfogadható kompromisszum.

Nyilván nem a gyerek intézi ezeket, hanem a gondviselő szülő!

2021. aug. 10. 20:49
 32/35 anonim ***** válasza:
19%

#31 -es ,csak ezt felejtetted el beleírni, hogy nem Magyarországon éltek .Itthon erre nincsen lehetőség közintézményben ,csak magánban .

Allergia miatti külön menüt SZAKORVOSI igazolással lehet kérni. Nem háziorvosi .

2021. aug. 15. 11:32
 33/35 anonim ***** válasza:
75%

Kedves 32-es válaszoló.

Nem tudom, honnan veszed, de természetesen magyarok vagyunk és normál közoktatási intézményekben van erre lehetőségünk.

Nem hazudok, kérlek te se állíts valótlanságot.

Köszönöm szépen.

2021. aug. 16. 00:20
 34/35 anonim ***** válasza:
34%
És melyikben ? Én ezzel foglalkozom, és nincs ilyen lehetőség , soha nem is volt a közétkeztetésben. Gondolom intézményt nem fogsz írni, mivel nincs ilyen állami iskola, sem óvoda .
2021. aug. 16. 19:56
 35/35 anonim ***** válasza:
80%

Budapesti top10 nyolc osztályos gimnázium- észak-pesti oldal.

Ennél többet ne is haragudj, de valóban nem.

Mondjuk nagyjából ki lehet logikázni. A gyerekemet mindhárom helyre felvették az alábbiakba: ELTE Radnóti (14.), Németh Làszló (13.) Babits (4.)- előzetesen is tájékozódtam, mindben örömmel (!) és gond nélkül biztosítottak arról, hogy ez nem gond.

Mindhárom helyen jár ismerős/barát/edzőtárs is- így még csak nem is kamuztak.

A gyerekem jelenleg is az egyik tanulója- annyi csak, hogy a sertéshús mentes étkezés miatt a napi kb 30-40 Ft-tal drágább diétás díjat fizetem, meg kértek egy szülői nyilatkozatot, hogy lelkiismereti/vallási okból kérem.

A 13. kerületben, a 14. kerületben valamint a 4. kerületben is vannak megbízható (!) barátaink, családtagjaink, ezen a környéken élünk. Nos, ezekben a kerületekben minden további nélkül meg tudtuk oldani.

A napokban fizettem online a szeptemberi ebéd árát a kerületi gazdasági intézménynek, úgyhogy DE! van ilyen és nem kell kioktatnod, mert én/mi vagyunk ebben az élethelyzetben.

Nagyon sajnálatos egyébként, hogy közétkeztetési dolgozóként egyáltalán felmerül 2021-ben Európa közepén olyan gondolkodás, hogy BÁRMI okból (legyen az betegség, vallás, allergia/intolerancia vagy választás) egye azt, amit kap és k*ss legyen.

Szerencsére az emberek többsége nem ilyen egysíkúan és kirekesztően gondolkodik és a világon élő majd 8 milliárd ember sem egyformán táplálkozik különböző okokból és ez jól van így.

Kérdező: a szüleidet kérd meg, hogy intézkedjenek/járjanak utána.

Sok szerencsét

2021. aug. 18. 15:50
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!