Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegán tapasztalatok? Milyen...

Vegán tapasztalatok? Milyen pozitív vagy esetleg negatív hatást tapasztaltatok, amióta növényi étrenden vagytok? Mennyi idő után történt a változás?

Figyelt kérdés
tegnap 14:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Közel 7 éve élek csak növényi élelmiszereket (nem szeretem a vegán megnevezést, mert az agresszívabbak nem szimpatikusak), főleg egészségügyi okokból kezdtem bele.

Nekem egyértelmüen pozitív hatásai vannak, kb két hét-egy hónapon belül már nagyon észrevehetőek voltak.

Ami általános, sokkal energikusabb lettem (sokan megjegyezték, nem tudok többé elfáradni a munkában, egyés nap pörgök, tevékenykedek), illetve sokkal frissebb a kinézetem, mintha jó pár évvel fiatalabb lennék.

Emellett a korábbi vashiányom, a vese-, izületi- és vérnyomás problémáim teljesen megszüntek, elmúlt a frontérzékenységem, a migrénrohamok is elmúltak, azóta nincs probléma a laboreredményeimmel, minden tökéletes, optimális.

Ami nekem nagyon jó, hogy rengeteg új ételt ismertem meg, sok új receotet próbáltam (próbálok) ki, kifejezzetten jókat eszem, és egyébként is jobban érzem magam a bőrömben.

tegnap 14:39
 2/5 anonim ***** válasza:
Én csak vegetáriánus étrendet próbáltam 2 évig. Tejet és tojást fogyasztottam. Én sajnos nagyon lefogytam tőle, úgyhogy végül feladtam. Az biztos, hogy közérzetre sokkal jobb volt, de egészségtelenül vékony lettem.
tegnap 16:30
 3/5 anonim ***** válasza:
2-es: feltehetöen túl kevés kalóriát fogyasztottál, elvileg meg lehetett volna oldani.
tegnap 17:12
 4/5 anonim ***** válasza:
#3 ettem mindenféle húspótlót, de sajnos nem híztam semmit ezektől. Amikor elkezdtem megint húsokat enni, akkor vissza is híztam. Sajnos nekem nem volt való.
tegnap 18:05
 5/5 anonim ***** válasza:

A gond, hogy húspótlókat ettél, annak nem sok értelme van - azok ugyanis a legtöbb esetben ben túl jól hasznosulnak és elég kalóriaszegények.

Megfelelö növényi élelmiszerekkel sokkal többre lehet menni.

De nem akarom teljesen szétoffolni a kérdést, csak annyit, hoyg egy normális vega/vegán étrendben megfelelö arányban vannak fehérjék, szénhidrátok és zsiradékok, illetve a bevitt kalóriamennyiségnek is elegendönek kell lennie.

tegnap 18:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!