Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Lehetséges szénhidrát szegénye...

Lehetséges szénhidrát szegényen enni vegetáriánusként?

Figyelt kérdés

Nincs semmi bajom a szénhidráttal, csak annyi, hogy hamar éhes leszek tőle. A zsír és a fehérje jobban laktat. A zöldségekkel is jól lakom amúgy, vagyis telítenek, ha egy jó nagy adaggal eszem a kajám mellé, inkább az egyéb szénhidrátoktól leszek hamar éhes, kenyérfélék, hüvelyesek, tészták, zab, ilyenek. Na meg a gyümölcstől is, bár annak lehet az az oka, hogy egyszerre csak egyet eszem.

Olvastam az LCHF étrendről, low carb high fat, tehát alacsony szénhidrát, magas zsír. De a mit egyél kérdésre a válasz a hús vagy hal valami alacsony szénhidrát tartalmú zöldséggel. Én meg ugye ezeket nem eszem. Tojást, tejterméket igen.

Kivitelezhető lenne?

dec. 22. 15:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, MIT ÉRTESZ szénhidrátszegény étrenden.

Ha a finomított cukor-liszt kategória, azt minden nehézség nélkül el lehet kerülni, ha tényleg a szénhidrátokat, azt lehetetlen, minden növényi élelmiszerben van CH.

Húsmentes étrend esetében a zööldségfélék, hüvelyesek azok, amiktöl jól laksz.

dec. 22. 16:10
 2/5 anonim ***** válasza:
25%
Lehetséges, csak akkor meg másból, pl. fehérjéből lesz hiányod.
dec. 22. 17:08
 3/5 anonim ***** válasza:
55%

2-es: tök értelmetlen dolgot írsz!

Ha a kérdező kevés CH-t fogyaszt, attól miért lenne fehérjehiánya?

Egyébként sem vega, sem vegán étrend mellett nincs fehérjehiány, ha normálisan eszik valaki.

dec. 22. 18:11
 4/5 anonim ***** válasza:
27%
#3 Mert csak a húsban van kevés szénhidrát mellett sok fehérje.
dec. 22. 18:29
 5/5 A kérdező kommentje:

1. Eddig finomított lisztes cukros dolgokat ettem, ezeket szeretném elhagyni. A teljes kiőrlésűt pedig nem szeretem. Engem a hüvelyesek sem igazán laktatnak. Tegnap pl lencsefőzeléket ettem és hamar éhes lettem.

Amúgy arra gondoltam, hogy főként túrót, tojást és sajtot fogok enni, mint fehérje és zsírforrás. Mellé zöldségek, natúr joghurt, kevés gyümölcs.

dec. 23. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!