Vegetáriánus vagyok de koliba kötelező lesz a menza.Mit tegyek?
10-es
Ez van. Az ő döntése.
A menza kötelező, vegának lenni nem.
De biztosan megoldható a kérdés. Szerintem nincs olyan menza ahol csak egy féle menü van.
Nyilván a kollégium vezetőjével is lehet beszélni a dologra, és azt is biztosra veszem hogy nem ő lesz az első akinél ez a kérdés felmerül.
Lehet, hogy neked a vegetarianizmus "huyleseg", de az én nagyapám aki idén lett volna 102 éves, életében nem evett soha egy falat húst sem, mert kifejezetten undorodott tőle. Pedig akkoriban ez még divat sem volt, sokan azt sem tudták, hogy micsoda.
És mesélj?
Milyen szakorvoshoz menjen?
Gasztroenterológushoz, vagy pszichiátriára?
Vagy szerinted hova?
De mindegy is, mert a törvény orvosi igazolást ír, a szakorvosit csak te "szakértetted" hozzá.
Hát nagyjából ezért lettél lepontozva!...ha már így rákérdeztél.
15!
1, Nem azt írtam, hogy a vegetarianizmus hülyeség, hanem hogy az orvos nem fog ilyen hülyeséget leírni. Konkrétan ezt itt:Elmész a háziorvoshoz és elmondod, hogy KÉPTELEN vagy megenni a húst, ha mégis leerőltetnéd, akkor azonnal sugárban hánysz tőle, miközben napokig utána rosszul vagy. A mentális részéről nem is beszélve.
Kéred, hogy ezt írja le és benyújtod a kollégium felé. Ilyen esetben nem kötelezhetnek."
2, Nem az én kommentem a 14, marhára nem érdekel a pontozás.
3, "5. § (1) A fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményben, személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti
alapellátást, gyermekvédelmi szakellátást, illetve szociális szakosított ellátást nyújtó intézményben, valamint
a nevelési-oktatási intézményben minden, szakorvos által igazolt diétás étkezést igénylő személy számára az
állapotának megfelelő diétás étrendet kell biztosítani a (2)–(5) bekezdésben, valamint a 16. § (5) és (6)
bekezdésében foglaltak betartásával.”
Ezen rendelet nem határozza meg pontosan, hogy mely szakorvosi igazolásokat lehet elfogadni, ugyanakkor:
A magasabb összegű családi pótlékra jogosító betegségekről és fogyatékosságokról szóló 5/2003. (II. 19.)
ESZCSM rendelet 2.sz. melléklete szerint a magasabb összegű családi pótlékra jogosító betegséget vagy
fogyatékosságot megállapító igazolás kiadására jogosult szakorvosok a következők:
endokrinológus szakorvos,
gyermek gasztroenterológus szakorvos,
gyermekpulmonológus szakorvos,
gyermekneurológus szakorvos (ha a betegnek neurológiai tünetei is vannak),
csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos allergológiai és klinikai immunológiai ráépített
szakképesítéssel táplálék allergia esetén."
Jó, akkor ismét felteszem a kérdést:
Aki KÉPTELEN megenni a húst (mondjuk mint a nagyapám) az milyen szakorvoshoz forduljon szerinted?
De akkora baromság ezen vitatkoznunk, menjen a háziorvoshoz, az majd fogja tudni!
#14-16
Akkor máskor szíveskedj odaírni, hogy melyik válasz pontozásával elégedetlenkedsz, akkor nem lesz félreértés!
18!
Aztán miért képtelen? A nagyapád nem akart húst enni. Ez nem betegség, nem fizikai vagy mentális képtelenség, ez az ő döntése volt.
Gasztroenterológus a megfelelő szakorvos
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!