Vegetáriánus vagyok de koliba kötelező lesz a menza.Mit tegyek?
Ez nem döntés, hanem undor!
Nagyon sarkított példával, de talán megérted:
Nagyjából olyan dolog, mintha veled fekáliát akarna etetni egy olyan társaság, akik ezt jóízűen fogyasztják.
De kiszálltam, mert vagy tényleg nem érted miről beszélek, vagy nem akarod érteni és mindkét esetben felesleges magyaráznom.
22!
A példád baromság, mert a fekália nem élelmiszer. Az élelmiszertől való undor az ember saját döntése, nem allergia.
Te tényleg nem érted?
Az undor milyenségét akartam érzékeltetni, ami nem racionális, tehát NEM DÖNTÉS, hanem állapot!
De hogy megértsd, akkor jöjjön egy "élelmiszer"!
Én egy szobában nem tudok meglenni egy bogárral, ha rajtam mászik, akár az ablakon ugrom ki. És vannak, akik élve ezt a szájukba veszik és megeszik.
én és sokan mások még, éhen halnánk pl. egy kupac csótány mellett.
24!
A bogár sem élelmiszer, de mindegy.
Ha fóbiád van, akkor pszichiáterhez mész. Más kérdés?
25-ös, én csodálom a 24-es türelmét veled, amikor nyilvánvalóan troll vagy!
A bogarak meg igenis élelem. A világ több, mint egynegyede rendszeresen eszik rovarokat, és már 2000-nél is több féle ehető fajt írtak le.
"A bogár sem élelmiszer, de mindegy."
Alapvetően neked adok igazat a vitátokban, de ezzel nem értek egyet.
A bogár pont olyan élelmiszer mint nálunk a pacal. Egyszerűen kulturális kérdés hogy miket veszünk magunkhoz élelmiszerként. A fekália sehol sem az, de bogár tápértékét és tápanyagait tekintve még jobb is mint pld. a sertéshús.itthon valószínűleg azért nem terjedt el a fogyasztása, nem nagyon található olyan hatalmas mennyiségben mint Ázsiában vagy Afrikában. De semmiben nem különbözik a lótól, kutyától, macskától. Van ahol élelemként tekintenek rá, van ahol nem. Vagy gondolj csak a tehénre mint élelemre itt vagy Indiában!
Nem hiszem hogy csak 1 féle menü lesz kollégiumba és nem is lesz minden nap hús úgyhogy nyugodtan meg eheted az ebédet.
Hús drága így azt nem fognak minden nap ebédre készíteni.
Lányom is ugyanígy volt. Csak egy féle kaja volt, az is borzasztó általában, de kötelező, allergiásoknak volt más menü.
Lányom mindig szólt a konyhásoknak, hogy ne szedjenek neki húst, inkább több köretet és vitt le mellé valami konzervet(ő mondjuk halakat eszik)
Volt, hogy nem ette meg egyáltalán, ha pl ilyen húsos egytál étel volt, így heti kb 2x rendelt valamit, meg mindig volt nála tartalék konzerv kaja.
Mondjuk így duplája volt az étkeztetése mintha megette volna a menzást, de nem tudok mit csinálni, ez van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!