Miért lett ilyen nagy divat a vegán/vegetáriánus életmód, hogy a közösségi médiában kiírják a profilukra, hogy ő vegán?
Ahogy nézegetem a közösségi médiát, azt látom, hogy többször találkozom ezzel a jelenséggel, hogy a húsmentes életmódot szinte reklámozzák, és úgymond az identitásuk része lett.
Mondjuk ennek előzménye is megvolt már, amikor a sztárvilágban vállalják fel, hogy nem esznek húst. De ennek is mi értelme?
Ez számomra azért furcsa, mert én vegetáriánus ember vagyok, de sosem éreztem azt, hogy annyira fontos az, hogy mit eszek, hogy ezt ki kellene magamról írnom. Most miben vagyok másabb egy olyan embertől, aki megeszi a sült csirkét? Semmiben.
Az én vegetarianizmusom egyébként a régi, vallásos múltamban keresendő, amikor adventista voltam. Ott találkoztam ezzel az életmóddal, és teológiai okok miatt lettem vegetáriánus. Egyéként sosem voltam egy nagy húsevő, de ha ettem azt, akkor leginkább sertéshúst fogyasztottam. Lehettem volna vegán is, de mivel kevés ételt eszek meg, így számomra ez nem opció. Aztán később, amikor elhagytam ezt vallást, a vegetáriánus életmódot továbbra is megtartottam, de immár egészségügyi okokból. E tekintetben nem folytatok vitákat senkivel, én így érzem jól magam, és kész.
Ez lenne az én történetem. Most ez olyan érdekes, hogy ennek eredményét ki kellene írnom?
Nem hinném.
Szóval, a kérdésem továbbra is áll: miért lett divat a vegán/vegetáriánus életmód?
Az étkezés mindenkinél az identitásuk része. (Az vagy, amit megeszel! - Régi mondás)
Másrészt meg miért kellene nem említeni? Nem titkolnivaló, szégyen, ha valaki húsmentesen akar élni.
Szerintem Magyarországon még mindig kevesen választjak ezt az életmódot.
Nehéz alapanyagokhoz hozzájutni.
Más dolog hogy nem kell mindent elhinni.
Közösségi médiás profiloknál látok ilyet, hogy odaírnak ilyesmit:
Vegán 🥦☮️
Bár eddig csak fiatal nőknél figyeltem ezt meg.
Na, azon meg is lepődtem. Láttam vegán cipőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!