Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért lett ilyen nagy divat a...

Miért lett ilyen nagy divat a vegán/vegetáriánus életmód, hogy a közösségi médiában kiírják a profilukra, hogy ő vegán?

Figyelt kérdés

Ahogy nézegetem a közösségi médiát, azt látom, hogy többször találkozom ezzel a jelenséggel, hogy a húsmentes életmódot szinte reklámozzák, és úgymond az identitásuk része lett.

Mondjuk ennek előzménye is megvolt már, amikor a sztárvilágban vállalják fel, hogy nem esznek húst. De ennek is mi értelme?

Ez számomra azért furcsa, mert én vegetáriánus ember vagyok, de sosem éreztem azt, hogy annyira fontos az, hogy mit eszek, hogy ezt ki kellene magamról írnom. Most miben vagyok másabb egy olyan embertől, aki megeszi a sült csirkét? Semmiben.

Az én vegetarianizmusom egyébként a régi, vallásos múltamban keresendő, amikor adventista voltam. Ott találkoztam ezzel az életmóddal, és teológiai okok miatt lettem vegetáriánus. Egyéként sosem voltam egy nagy húsevő, de ha ettem azt, akkor leginkább sertéshúst fogyasztottam. Lehettem volna vegán is, de mivel kevés ételt eszek meg, így számomra ez nem opció. Aztán később, amikor elhagytam ezt vallást, a vegetáriánus életmódot továbbra is megtartottam, de immár egészségügyi okokból. E tekintetben nem folytatok vitákat senkivel, én így érzem jól magam, és kész.

Ez lenne az én történetem. Most ez olyan érdekes, hogy ennek eredményét ki kellene írnom?

Nem hinném.

Szóval, a kérdésem továbbra is áll: miért lett divat a vegán/vegetáriánus életmód?

dec. 29. 04:42
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
67%
Lehet akárhogy csűrni-csavarni, a veganizmus egyrészt szekta, másrészt divat. Minden egyéb csak belemagyarázás, hogy ezt ne kelljen bevallani.
dec. 29. 10:48
 22/30 anonim ***** válasza:
12%
Ilyen választ csak egy begyepesedett valaki ír. Szégyelld magad, hogy ennyire primitív vagy!
dec. 29. 10:49
 23/30 A kérdező kommentje:

"Tévedésben vagy, a vegánság ELSÖSORBAN állatvédelmi mozgalom, amiböl következik az étrend is."

Okés megértettem.

Az én mai vegetarianizmusom viszont étrendi-egészségügyi okok miatt létezik. Semmi köze nincs az állatvédelemhez.

De, jó volt ezt megtudni, mert eddig tévesen azt gondoltam, hogy a vegánokhoz állok közel. Hát tévedtem.

dec. 29. 11:04
 24/30 anonim ***** válasza:
44%

A válaszomat nem csak neked írtam, mivel az emberek többsége nincs tisztában a témával.

Másrészt nem feltétlen kell magad valami kategóriába besorolni, élj úgy, ahoyg neked a legjobban megfelel.

dec. 29. 11:07
 25/30 anonim ***** válasza:
51%

Nem tudom, én mondjuk okkal írhatnám ki, hogy cölis vagyok - mert egy véletlen hiba egészségi panaszokat okoz, mégsem reklámozom.

Bár, lehet kellene, mert míg egy vegán bárhol ehet, mi cölisek kb alig.

dec. 29. 13:50
 26/30 anonim válasza:
23%
Mert elkorcsosult a világ
dec. 29. 13:55
 27/30 anonim ***** válasza:
79%

25-ös: ha valaki KOMOLYAN vegán, az alig tud valahol enni. És aki komolyan veszi, az nem tudja megenni a nem-vegán cuccokat, mert rosszul lesz tölük.

Én nem vagyok "elvi" vegán, csak semmiféle állati fehérjét nem birok megenni - asztmaszerü rohamokat kapok, ami már többször a kórházban végzödött! Ha nem itthon akarok enni, minden esetben probléma valamit is találni, mert alig van olyan, ahol betartják az állatmentességet, mért a vegánnak minösített ételek esetében sem.

Szerintem egyébként azért írják ki, mert nem igazán akarnak ilyen vitákat, MO-on az emberek jó része még éretlen arra, hogy elfogadja mások véleményét, meggyözödését.

(

dec. 29. 14:31
 28/30 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, szerintem te a mindenevőkhöz (mert nem húsevők, hanem mindenevők vagyunk) állsz közelebb. Már csak azért is, mert elfogadod mások étkezési szokásait. Azonkívül gondolom, tejterméket, tojást te is eszel, csak húst nem. Én például halat nem eszem, mert beteg leszek tőle. A "vegán" lány, akit ismertem, mindaddig lelkes volt, amíg be nem pasizott. A pasi nem volt vegán, erre ő is visszaváltozott mindenevővé.
dec. 29. 15:04
 29/30 A kérdező kommentje:

Igen, tejterméket, tojást eszek, csak húst nem.

Szeretem a trapista sajtot, a péksüteményt tejjel, a rántottát, a túró rudit, stb.

Akkor tényleg a mindenevőkhöz állok közel.

dec. 29. 15:11
 30/30 anonim ***** válasza:

Én nő vagyok, társkeresőn egy férfi kiírta a profiljára, hogy ő vegán, én is az vagyok, de nem írtam ki. Amikor írt nekem, akkor mondtam neki. Megkérdezte, hogy miért nem írtam ki, szégyellem, vagy mi?

Tehát ha kiírja valaki az a baj, ha nem írja ki, az a baj :D

tegnapelőtt 07:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!