Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok így ihatnak tejet?

A vegánok így ihatnak tejet?

Figyelt kérdés

Az Ideológiák Tárháza nevű YouTube-csatornán az Interjú egy vegánnal című videóban: [link] elhangzik, hogy

"Például egy tehén a boci számára több mint elegendő tejet termel a vemhessége alatt, és szívesen adja nekünk, és úgy fejjük meg hogy abból neki semmi baja nem lesz akkor ez bele tud férni a vegán etikába.

Például egy csirke megtermékenyítetlen tojását szívesen adja nekünk, és semmi baja nem lesz belőle szintén bele tud férni a vegán etikába."

Ez azt jelenti, hogy a tejivás, tojásevés nem fér bele a vegán életmódba, de a vegán ideológiába igen? Vagy az életmódba is?

Korábban viszont azt mondja az interjúalany, hogy valakit vegánnak nevezzünk, elengedhetetlen a vegán ideológia (és a kizárólag növényi alapú étkezés) is.

Köszönöm a válaszokat.

2024. jún. 11. 11:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
41%
Dehogy adja... Azert tojik a csirke olyan sokat (kb evi 300 tojas, amikor a termeszetben 12 lenne), es azer van a tehennek annyi teje, mert direkt erre tenyesztettuk ki oket. Netto allatkinzas az egesz. Nem fer bele a vegan eletfelfogasba, sehogy se.
2024. jún. 11. 11:50
 2/15 anonim ***** válasza:
54%
A nagyipari allattartasban a bocit szuletese utan azonnal vagy nagyon hamar elveszik a tehentol, beloluk lesz a tejelo tehen utanpotlas es a borjuhus. Nehogy mar a boci igya meg a tejet, ami az embereknek kell, skandallum.
2024. jún. 11. 11:53
 3/15 anonim ***** válasza:
75%

egy csirke megtermékenyítetlen tojását szívesen adja nekünk

tojnak a csirkék? :D

2024. jún. 11. 12:05
 4/15 A kérdező kommentje:
A nagyipari állattartást elítéli, a tanyasiról van szó. Hogy ott mennyi tejet és tojást termelnek, nem tudom, de ott is elveszik tőlük, erről mondott véleményt az úr.
2024. jún. 11. 12:08
 5/15 anonim ***** válasza:
6%
Tudod sok embernél ez is "divat". Ismerek olyanokat akik megszólják a másikat mert haverokkal hetente 1-2 alkalommal beül egy sörre, de ha hazaérnek 1 órán belül fél liter tömény alkohol már bent van a pocakban, és ha telefonon valamit még szeretnék vele egyeztetni már csak makogást hallok. Ráadásul tudja is magáról mert másnap kérdezés nélkül bejelenti: Tegnap azt hittem beteg leszek nem volt jó a közérzetem.
2024. jún. 11. 12:18
 6/15 anonim ***** válasza:
92%

"...szívesen adja nekünk..."

Az állat? A tehén oda megy hozzá, figyelj Jani/Juli, sok a tejem, a Mancibocinak nem kell, fejd le magadnak, szívesen adom?

2024. jún. 11. 13:28
 7/15 anonim ***** válasza:
80%

Nyilván egy vegán nem eszik állati terméket tehát csak vegetáriánusok megközelítéséből lehet eldönteni hogy fogyaszt-e tejet illetve tojást.

Van akinek a hal is elfogadott.

2024. jún. 11. 15:36
 8/15 anonim ***** válasza:
56%

A volt barátnőm vegán volt, és semmilyen állati eredetű terméket nem fogyasztott.

(Ezt talán ő is leírhatja, ha jár még ide az oldalra. 😅)

Én vegetáriánus vagyok. De csak ritkán fogyasztok tejet. Mondjuk most fogok, mert van itthon Cellog"s cornflakes.

2024. jún. 11. 23:39
 9/15 anonim ***** válasza:
vegán: állati eredetűt nem fogaszt vegetáriánus: húst nem (de többféle van közülök van aki tojást és tejet másik csak az egyiket.)
2024. jún. 12. 06:28
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
nem tudom néztél-e tojás üzemet még [link]
2024. jún. 12. 06:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!