Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogy kell helyesen csinálni a...

Hogy kell helyesen csinálni a növényi étrendet?

Figyelt kérdés

Próbálkoztam vele 3-4 éve és fél évig ment is, de elég rosszul csináltam, az oké, hogy állati eredetűt nem vittem be a szervezetembe, de leginkább "junk vegan" voltam, ha sok zöldséget akartam enni és kevesebbet a zsíros szénhidrátos kajákból, farkas éhes lettem, híztam is, többször voltam beteg és nehezen gyógyultam. Aztán inkább csak sima vegetáriánus lettem. Most viszont szintén szeretnék növényi étrendre áttérni, a pozitív hatások miatt, amiket vegán influencerek vagy akár gyakoris kommentelők mondanak.

Hogy kell helyesen, egészségesen csinálni a vegán étkezést?

tegnap 15:32
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Azt nem lehet helyesen csinálni. A hús nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára.
tegnap 17:04
 2/3 anonim ***** válasza:
83%

Az 1-es abszolút hülyeséget ír, sajnos minden hasonló kérdéshez is. Remélem, hamarosan kitiltják.

Kérdezö: hasraütésre nem fog menni (ahogy te is tapasztaltad) megfelelö összetételben kell fogyasztani fehérjét, szénhidrátot és zsírókat is, emellett a kalóriamennyiségre is oda kell figyelni.

Húsmentes vagy csak növényi étrendnél fontos a megfelelö kalóriabevitel, azt meg csak úgy tudod biztosítani, ha nem zárod ki sem a zsiradékokat, sem a szénhidrátokat - ezekre is minden nap szükség van.

Oda kell figyelni, hogy a kalória mellett elég rostot is fogyassz, akkor nem leszel éhes. (Meg mellékesen a zöldségekböl gyakorlatilag nem tudsz túl sok kallóriát bevinni, egy-két kivételtöl eltekintve.)

Keress rá a TÉNÉ címszóra, ott elég konkrét infókat kaphatsz, elvileg vegán étrend címen is találsz sok mindent.

tegnap 18:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Itt van pár oldal, ahol találhatsz mintaétrendeket, tippeket, nézd át öket:

[link]

tegnap 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!