Mivel helyettesíthetem a tejport?
Sziasztok!
Már egy éve víg vegán vagyok, épp tejporpótlót keresek.
A kókusztejpor vagy a kókuszliszt jól oldódik forró vízben? Szemcsés marad vagy selymes lesz? Finom? Esetleg próbálta már valaki a kávédarálóval megőrölt kókuszreszeléket?
Más növényi tejport is szívesen kipróbálok és minden tanácsot örömmel fogadok. Ha van kedvenc hozzávalótok, bevált receptetek vagy csak egy jó tippetek, kérlek, írjátok meg!
A válaszokat előre is köszönöm!
Pár éve nem fogyasztok állati termékeket, de eddig a tejpor még nem hiányzott. Viszont kókusztejport sokszor használok, ha csak kevés kókusztejre lenne szükségem és nem akarok egy egészet megkezdeni. Ha elöször kevés folyadékkal kevered, és utána öntöd fel a teljes mennyiséggel, akkor teljesen simára tudod keverni, és szerintem jó az íze, mint a kókusztejnek.
De mivel nem írtad, mihez akarod használni, nehéz ennél konkrétabb ötletet mondani.
A zabtej kb 5 napig simán elvan, ha más nem, fagyaszd le a felét.
A növényi tejek közt szerintem ezzel a legegyszerûbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!