Ha házi csokit szeretnék csinálni, a tejport nem helyettesíthetem tejjel?
Én már csináltam házi csokit, és én őszintén tejből csináltam. Az egész családnak ízlett. :))
De lehet hogy nem jól csináltam. :D Bár finom lett. :D
"én tejporral csináltam de nekem folyós lett. azt írták azért mert nem főztem eleget a cukrot és a vizet :S"
A tejportól nem lesz folyós, a tejpor az száraz és minél többet adagolunk bele annál inkább felveszi a folyadéktartalmát is.
Folyadékoktól (tej, víz) folyékony is lesz. Nyilván nem? :) Szóval ha sok folyadékot teszünk bele akkor folyós is lesz. Folyadékot csak annyit amitől csak éppen össze lehet gyúrni a megfelelő állagúra, de ne folyósítsa el.
A házi csokinál a folyékonyságát/lágyságát két dolog csinálja. Egyik a túl sok tej/víz másik a túl sok vaj. A vaj összetevő szobahőmérsékleten lágy állagú így a csokit is ilyenné teheti ha sok van benne, de kevésbé mint a folyadékok. Csak annyi vajat szabad beletenni amit jól felvesz a tejpor és kakaópor és cukor.
A táblás csokiban pl nem vaj van hanem kakaóvaj és attól lesz roppanós a csoki. A kakaóvaj színre kb mint a sima vaj, kakaóillatú és szobahőmérsékleten szilárd. Ezért a vajat is csak fokozatosan kell adagolni bele az éppen jó állagig.
Rákerestem a házi csoki receptekre és bár nem próbáltam de sok bennük a víz a cukorhoz és egyéb szárazanyag tartalomhoz képest. Én régen csináltam de nekem mindig teljesen száraz lett és omlós. Nem volt se vajas, se folyékony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!