Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A házi kenyérnek mikor lesz...

A házi kenyérnek mikor lesz olyan szép fényes és ropogós a héja?

Figyelt kérdés
még csak 3 alkalommal sütöttem, nagyon finom a tésztája, de a héját ropogósra szeretném. elektromos sütőm van, ha ez számít. ötletek?

2013. febr. 21. 14:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Mindent kipróbáltam amit mondtak, vagy olvastam, de ha fényes lett, akkor a héja megpuhult, így most már eltekintek a fényestől, mert a ropogósat jobban szeretjük, ezért a tetejét csak belisztezem, 3 helyen bevágom és közepes meleg sütőben 35-40 percig sütöm, jó sötétre, a tepsi alját is kicsit belisztezem, így az alja is jó ropogós lesz.
2013. febr. 21. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
Amikor kiveszed a sütöböl, akkor kend be ecsettel hideg vizzel - ez azonnal elpárolog, nem puhul meg, szép fényes lesz és ropogós.
2013. febr. 21. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
Nekem pont a víztől puhult fel mindig, azóta nem vizezem.
2013. febr. 21. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
Nekem a vizes bekenés bejött. a pékek is vizes kefével húzzák át a végén.
2013. febr. 21. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
NEm beáztatni kell, hanem a FORRÓ kenyeret kivételkor azonnal éppen csak áthúzni vizes kefével vagy ecsettel. Ha a kenyér forró, és a viz nem sok, akkor garantáltan nem lesz töle puha, hanem fényes és ropogós.
2013. febr. 21. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
Szakácsnak készülök..és rengeteg kenyeret sütünk..mikor sütöd kb 5 percenként kenegesd vízzel.
2013. febr. 21. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:

hát 5 percenként nem kenegetném vízzel, annyi türelmem azért nincs... de azért köszönöm

megprobáltam, hogy sülés után egyböl átkenni ecsettel, de kihülés után megpuhult :( köszönöm mindenkinek a választ!

2013. márc. 14. 10:57
 8/14 anonim ***** válasza:
Erről beszéltem, próbáld csak ki, hogy nem kened be vízzel és jó barnára megsütöd, nem fog feluhulni, hanem ropogós marad, igaz fényes nem lesz, de ez engem nem is érdekel, fő a ropogósság.
2013. márc. 14. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
Ja, és a tetejét formázás után kend be kicsit liszttel, meg a sütőpapírt is amire ráteszed, nem fogsz csalódni.
2013. márc. 14. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:
köszi szépe, kiprobálom, hogy tovább sütöm... és lisztezem elötte :)
2013. márc. 18. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!