Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A házi kenyérnek mikor lesz...

A házi kenyérnek mikor lesz olyan szép fényes és ropogós a héja?

Figyelt kérdés
még csak 3 alkalommal sütöttem, nagyon finom a tésztája, de a héját ropogósra szeretném. elektromos sütőm van, ha ez számít. ötletek?

2013. febr. 21. 14:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Majd referálj, hogy milyen lett, én minden harmadnap sütök egy kenyeet és mióta nem vizezem, jó ropogós héja, bár amikor ilyen nedves idő van, a közepén kicsit felpuhul.
2013. márc. 18. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 A kérdező kommentje:
kicsit tovább sütöttem, és elötte liszteztem, igy nekem megfelelö lett sütés után. :) köszi mindenkinek.
2013. ápr. 19. 11:28
 13/14 anonim ***** válasza:
Nekem is így ízlik, igaz nem csillog-villog, de jó ropogós a héja.
2013. ápr. 19. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 Hóvirágszál válasza:
100%

amikor beteszed a kenyeret a sütőbe akkor kell a tetejét langyos vízzel végigsimítani - így fényes és ropogós lesz a kenyér


van aki gőzfürdőt is alkalmaz: a sütőbe rak egy kis edénybe vizet a kenyér mellé

2015. márc. 5. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!