Nem, ilyenkor bekapcsoljuk a fotoszintetizáló üzemmódot. Az mindenkinek van, aki nem eszik húst, nem tudtad?
Nálunk anyukám hatalmas problémát csinál ebből, hogy én nem eszek húst, pedig konkrétan tele a hűtő meg a fagyasztó egy átlag hétköznap is olyan dolgokkal, amiket vígan megeszek (zöldségek mindig vannak, a köretből is tudok enni, rántott sajtot, gombát szeretem). Ennek ellenére anyukám vesz húspótló baromságokat, mert szerinte ha a többiek rántott csirkemellet esznek, akkor nekem vegán "rántott húst" kell enni. Nem kell, és nem is akarok, nem szeretem a vegán húspótló dolgokat, nekem az is teljesen jó lenne, ha két napig csak rizst ennék párolt zöldséggel, vagy salátát.
Ha nincs karácsony, csak megyek látogatóba, akkor általában apámmal főzünk egy lecsót (mindkettőnknek a komfortkajája egyébként), meg csinálok magamnak kaját, mert teljes hozzáférésem van a konyhához, azt veszek ki a hűtőből, a kamrából, amit akarok, nem vendég vagyok a szüleimnél, hanem igazából otthonról megyek haza a gyerekkori rezidenciára. Viszont anyám megbolondul karácsonykor, és olyankor muszáj túlárazott húspótló szarokat ennem. A távolabbi rokonok meg személyes sértésnek veszik, hogy nem eszem meg a húst. Ismétlem magam, boldogan el tudnék lenni akár egy tál rizzsel is, de valamiért nekik nem oké.
És hogy a 3-asra reagáljak: igen, ha elég ideig nem ettél húst, akkor fizikailag rosszul lehetsz tőle. Elszokik tőle a szervezet.
De ha csak simán nem szereted, vagy úgy döntöttél bármilyen okból, hogy nem szeretnéd enni, akkor miért gondolod, azt, hogy valakit erre rá kellene kényszeríteni, hogy naaa, csak most az egyszer mert karácsony van.
Én se állok neki kiselőadást tartani az összes húsevő rokonomnak, hogy nekem ez ellenkezik az elveimmel, szóval szerintem nekik se kéne. Mindenkinek a saját döntése, hogy mit töm be a pofájába, szóval nagyon örülnék neki, ha mindenki más is kussolna ebben a témában. Eggyel jobb hely lenne a világ, ha nem pofáznánk bele legalább abba, hogy ki mit halózik. Aztán lehet folytatni a többi személyes témával, ami nem érint senki mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!