Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Milyen diétás karácsionyi...

Milyen diétás karácsionyi étel öteteitek vannak? Vegetáriánus kéne és főleg levesek érdekelnek.

Figyelt kérdés
Nincs kedvem olyan sütit csinalni, ami bár nagyon diétás, de rajtam kívül nem szik beőle senki, szóbval inkább valami karacsionyi saláta vagy leves érdekene :

2019. dec. 24. 17:52
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Bármilyen zöldségleves, ha nem teszel bele húsfélét és nem zsírt használsz hozzá.

Nálunk ma szemes bableves volt a vacsora, tejföllel, a mindenevöknek külön föztem kevés füstölt húst hozzá.

Holnap gombakrémleves lesz, de más krémlevesek is jók, és sokaknak ünnepélyesebb, mint a sima zöldséglevesek.

Föételnek töltött padlizsán és gomba lesz, a töltelék lecsó (víz nélkül párolva), fött bulgur és pirított gomba keveréke, tetszés szerint lehet a tetejére sajtot is tenni.

Jól mutat és nem bonyolult a zöldséges batyu: tetszés szerinti zöldségeket lé nélkülire megpárolva leveles tésztába tölteni és sütöben átpirítani.

Sokféle "vacsorasaláta" van, amiben nincs hús, esetleg tészta, krumpli, rizs, bulgur, kuszkusz alappal készítve, akár ecetes dressszinngel (a dresszing nem ecetes víz) vagy majonézes is lehet.

2019. dec. 24. 18:20
 2/6 anonim ***** válasza:
56%

Fokhagymakrém leves, cipóban tálalva

Bakonyi gombás rizs

Vagy grillzöldségek és grillezett sajt

A leves cipóban önmagában elég laktató, egy kis süti elég utána, esetleg palacsinta, vagy sajtos pogácsa. Utóbbi lehet mirelit is.

2019. dec. 24. 19:39
 3/6 anonim ***** válasza:
51%

Pont most olvastam, hogy valakinek gyomorrontása lett a lejárt tejföltől a bablevesben. Nem te vagy a konyhatündér anyós..?

2019. dec. 24. 22:09
 4/6 anonim ***** válasza:
29%
ma 22:09-es: nem, én nem használok lejárt tejföl, emellett csak holnap leszek "anyós", ma nincs itt egyik gyerekem sem!
2019. dec. 24. 22:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem szerettem volna gyanúsítgatni. Ezek szerint csak vicces egybeesés :')

Emiatt gondoltam:

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__102373..

2019. dec. 24. 23:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Ok, nem gond! Kellemes ünnepeket!
2019. dec. 25. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!