Hízlalhat-e úgy egy nem diétás étel (édesség, nehezebb ebéd, stb. ) ha ebédre eszem aztán rá 3 órára keményen edzek?
Nálam a gyros (gabona nélkül) az fogyis étel, de amúgy mit értesz hízlalás alatt?
Mit jelent? A vércukor ingadozást? Az inzulinszint emelkedést? A triglicerid képzést vagy mit?
Gondolom a kalóriát érti rajta, ha már ebbe a kategóriába írta :D
Én még nem tapasztaltam magamon hízást ilyen esetben, pedig volt hogy ebédre bevágtam egyszerre fél kg sültkrumplit meg vagy 6 db rántott sajtot, de este lemozogtam és nem híztam
Nem tudom, létezik-e egyáltalán olyan mérés, hogy egy nagy kalóriatartalmú étkezés után mennyivel nő a testzsír mennyisége (nem lehet ennyire pontosan mérni a testzsírt)
Nyilván érezni sem lehet magunkon.
A vércukorszintet és az inzulinszintet lehet mérni, az inzulinnak nagyjából ismerjük a hatását.. következtetni lehet, hízásról - fogyásról meg 1-2 hetes távlatban lehet beszélni, ennyi idő alatt mérhető már.
1# és 3# jól mondja. A test nem annyira buta, hogy óránként váltogatja a hízást vagy fogyást.
3-4 nap energiabeviteli és energiafelhasználási átlagának egyenlege fogja meghatározni, hogy fogysz vagy hízol és hogy mennyit. Ilyen szempontból nem hizlalhat, függetlenül attól, hogy mikor edzel. Nem tudom hány kiló vagy, de egy gyros vagy nem extrém nagy adag tejbegríz nem akkora mennyiségű szénhidrát, hogy azt a tested ne tudja bepakolni a glikogén raktáraidba, amik jó eséllyel le vannak merülve, ha sportolsz és egyébként kalória mínuszban vagy.
Kivétel lehet ez alól, ha extrém rossz az inzulinérzékenységed, mert/és durván el vagy hízva. Ilyenkor zsírba mehet még az a ch is, amit az izomsejtjeid egyébként fel tudnának venni.
Ha a vércukor emelkedés miatt aggódsz, ahogy #1 is írja, egyénfüggő, hogy egy inzulinemelkedés mennyire akasztja meg a fogyási folyamatot. Szerintem kb. semennyire, de mondom, egyénfüggő. Hizlalni meg főleg nem hizlal, ha ettől még kalória mínuszban maradsz.
A lényeg, hogy ez az egész nem úgy működik, hogy "most ettem, akkor ezt most gyorsan le kell mozognom, mert különben minden megy a hájba". 3-4 nap egyenlege számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!