Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Délutánra étel amit nem kell...

Délutánra étel amit nem kell sütni-főzni, de diétás? Van ilyen?

Figyelt kérdés
A reggeli és az ebéd adott. Zabpehely + natúr joghurt a reggeli, ebéd ami van: leves + általában tészta, ezekből csak mértékkel. A következő étkezésekkel gondban vagyok. Tegyük fel, hogy nincs csirkemell, sem tonhal, sem rizs. Van natúr joghurt, van túró, van saláta, meg kenyér. Ezektől tovább egyszerűen nem látok. Nem tudom elképelni, hogy ezekhez ne egyek kenyeret. Ettem két szelet tartós tk. kenyeret, túróval megkentem, tettem bele egy fél tojást, 190 kcal lett így. Alig volt fél órája és már megint éhes vagyok. Elhagynám a kenyeret teljes egészében, de mint látható, képtelen vagyok mást találni helyette.
2015. ápr. 20. 18:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Nagyon gond, ha sütni kell, de percek alatt? Mert akkor pl. rántotta zöldséggel. Mivel nem látszik zsírosnak az étrended, inkább nem mondom az olajos magvakat és az annál is zsírosabb nasikat... De rengeteg lehetőség van. Turmixok (van, aki valamiért délután már nem eszik gyümölcsöt, akkor zöldségturmix), kásafélék, ilyen-olyan krémek... Nekem italaim is vannak, amik elég gazdagok, de az megint zsíros irány.

A kenyértől sokan megéheznek, azt hiszem, szénhidrát, úgy látszik, a tk sem menti meg. De nem csoda, 190 kalória rém pici, egyél többet.

2015. ápr. 21. 02:20
 2/3 A kérdező kommentje:

Nem volna belőle akkora gond, ha nem csinálnék belőle nagy gondot. Egy pizzát megsütök, (pizzalap készen, arra valamilyen feltét és be a sütőbe), félkész pizzalapból nem nagy dolog. Amúgy meg barmi lusta vagyok férfiként beletanulni a sütés-főzés rejtelmeibe. Egy kicsit érdekel, de ennyire sajnos nem.

Az írt étkezéshez a kérdés után még megettem 30g mogyorót (pörkölt, sótlan), így egy kicsivel tovább kitartott. Nem feltétlenül baj, ha elmegyünk zsíros irányba. Még túl sok széndhidrátot eszek, utánaolvasva a zsírt jobb dolognak tartom helyette. Nagyjából ugyanannyi szénhidrát és kalória van a félbarna és a teljeskiörlésű kenyérben is, csak az utóbbi élettanilag kedvezőbb hatású.

2015. ápr. 22. 02:39
 3/3 anonim ***** válasza:

A tk lassabban szívódik fel, de nekem ugyanúgy kerülendő glutén, de gluténmentes szénhidrátot sem eszem olyan sokat, amióta tudom, hogy milyen kevesebbel. Az én olvasmányaim szerint is jobb a zsír, csak nem mindenki bírja egyformán, főleg szénhidrát nélkül necces egyeseknek.

Én évtizedek óta főzök, de mostanában elegem van a pepecselésből, de max. eszünk egy rántottát, lecsót (ami nálam a rántotta egyik speciális esete) vagy valami egyéb egyszerűt. Zöldségételeket tudok főzés nélkül is (egy időben sok nyersvegán blogot látogattam), a puszta kalóriabevitel pedig sosem volt gond, a zsírban sok van. Az ételeim ilyen összekeverősek, akár nyersek, akár sültek, nincs velük sok gond. Pár perc alatt csinálok mikrós kevert sütit, ha kell, de vannak egyszerűbb desszertjeim, szerintem már sok tucatszor leírtam itt a gyk-n a diós vajat :D. Nagyon fontos ételem, sajna semeddig sem tart egy szép kis kalóriadús adag, de ez utazáskor hasznos, csak olyankor megtisztítom a vajat, hogy jobban elálljon.

Nekem könnyű, mert már kevés ételcsoportom van és szegény is vagyok. Van egy kupac alapanyag, azokból párat összekeverek és megsütök vagy valami, egyre kevesebb gátlásom van.

De ahogy elnézem, Te is tudsz, túrós-tojásos kenyér :D

Írtad, hogy elhagynád a kenyeret. Tuti megoldható. Mi megtettük a párommal. Ő eszméletlenül nagy kenyérfüggő volt, mindig azt evett, mindenhez. Most rizst eszik mindenhez. Legalább nem gluténos, sőt, kevesek szerint van vele bármi baj, bár nem szokás fogyókúrásnak tartani, amit nem csodálok, szénhidrátbomba, de nem kötelező sokat enni belőle.

Nálam más volt a helyzet. Sosem voltam kenyeres, viszont az elhagyása után jött a magkenyér, de állandóan, évekig. Ma már megy nélküle is. A rántottát kezdettől fogva zöldséggel eszem, a kieső kalória nem gond, eszem zsírt. A hús és a sajt is jó zöldséggel, de én a sült zöldséget is nyers zöldséggel eszem. Úgyhogy ezek az irányok vannak kenyér nélkül.

2015. ápr. 22. 03:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!