Miért van az hogy a vegánok/vegák 90%-a tinilány vagy egyetemista lány?
Azt aláírom, hogy mivel vegán vagyok így nehezebb bárhol elcsábulni, mert nem nagyon van vegán opció.
Ellenben mikor aktívan sportoltam még húsevőként, akkor is napi 5 étkezést főztem le, nem zabáltam félre soha, mégis nagyon sokba került.
Minőségi húsokkal nem tudsz heti 8.000-ből megkajálni, de még triplájából sem. Persze lehet enni a parizert, meg farhátat, de az nem túl tápláló.
Mivel nem akarok én senkit meggyőzni, ezért szerintem juthatunk arra a konklúzióra, hogy ha szerinted nem is olcsóbb, biztos, hogy nem drágább és nem kell ehhez jómódúnak lenni.
Ettől még persze tartom magam ahhoz, hogy sokkal olcsóbb :D
Látom már, itt a vegánok pontoznak, vegán témába nem vegán ne szóljon bele! 😃
#81, blabla-blabla.
Hetente 1 kg hús/fő az 2000 forint. Nyilván nem csak húst kell enni!
Hetente 1 kg? Szép és jó lenne, de az átlag magyar húst hússal zabál. Napi 3x minimum. Kérdezz meg egy ide látogató külföldit a magyar konyháról, kivétel nélkül azt fogja mondani, hogy hús alapú konyha, de ha véletlenül a zöldségé a főszerep azt is szétfőzzük (főzelékek). Amíg hagyományosan étkeztem régen, nem is tudtam elképzelni étkezést hús nélkül.
Zöldségfogyasztás hazánkban: Főzelék fasírttal, hússal rakott zöldség, ecetes saláta hús mellé, savanyúság hús mellé, kolbászhoz paradicsom paprika...
Nem is lehet úgy áttérni a vegán konyhára, hogy megtartsuk saját nemzeti ételeinket, úgy kezdődik hogy először csomó új receptet tanulsz, megtanulod hogy a húsmentes recept nem egyenlő a darás tésztával, egyéb tésztaételeinkkel. Borzasztóan egészségtelenül eszik a magyar, nemhogy heti 1kg, napi 1kg húst is megehet, de jó... ha nem is személyenként, de családonként biztos elfogy annyi 😃
Látom semmi vitakultúra nem szorult beléd. Érveid nincsenek nagyon.
Heti 1kg hús/fő? Ne viccelj már, annyit felvágottból megeszel.
Nálunk simán elfogyott napi 0,5 kg hús/ fő, mivel rengeteg felvágottat is ettünk, illetve minden főétkezés hússal volt.
De azt hiszem, rövidre kell zárnunk ezt a beszélgetést, mert nem vagy képes elfogadni, ha másnál máshogy van.
#83, nevetséges amit művelsz! Az átlagos magyar húsfogyasztás 65 kg, az amerikai 115 kg, de te a arról papolsz, hogy a magyarok húst hússal zabálnak, kérdezzem csak meg a külföldieket! Kiket, csak nem pont az amerikai haverokat?
#84 Levonom a tanulságot: akik húst is esznek, azok egészségtelenül és drágán étkezek, ellentétben a vegánokkal, akik olcsón, környezetkímélően és nagyon egészségesen táplálkoznak! Remélem jól megértettem, hogy ha te heti 8000/fóből hozod ki a vegán étkezést, akkor ha húst is ennétek, az nyilván sokkal többe kerülne! Mitől, az 1500- 2000 ft/hús/hét/főtől? Értelemszerűen egyéb dolgokból kevesebbet kéne venned, így nyiván összességében nem kerülne többe.
Puszi, szia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!