Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért van az hogy a vegánok/ve...

Miért van az hogy a vegánok/vegák 90%-a tinilány vagy egyetemista lány?

Figyelt kérdés

2021. máj. 8. 06:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/85 anonim ***** válasza:
100%

"Még valami: Beszélgettem több bajtárssal, ismerőssel a témáról, volt olyan aki azt mondta: "szegény embereket sajnálom" vagy pl "próbáljon meg egy gea/vegán több órán keresztül közepes vagy nehéz fizikai munkát végezni" vagy pl "gyengék" vagy pl "ha terhes lesz, nem félti a gyereket?" vagy pl "sport megy rendesen?" és még sorolhatnám."

Mivel úgyis mész, a többire nem is reagálok, de ezt nem tudom megállni. Idéztél egy csomó hülyeséget. Vagy ezzel most érvelni akarsz? Miért kéne félteni a gyereket? Miért ne tudna egy vegán fizikai munkát végezni? A sok szénhidrátból nem nyer a szervezet energiát? Rengeteg vegán élsportoló van. Ők hogy csinálják?

2021. máj. 25. 20:52
 72/85 anonim ***** válasza:
100%
Több fizikai munkás ismerösöm van, akik évtizedek óta vegánok.
2021. máj. 25. 21:07
 73/85 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy nagyon okosnak hiszed magad, nem is tűnsz teljesen butának, talán átlagos intelligenciával rendelkezel, tehát nem a legalja kategória vagy, az látszik. Próbálsz gondolkodni, ez is látszik. De itteni válaszolók alapján, néhány dietetikus cikkecsjéje alapján, és a saját laikus baráti köröd alapján azt hiszed betekintést nyertél a vega világba, elég nagy butaságra vall. Olvasd el a Pécsi tudományegyetem orvosi szaklapjában megjelent tanulmányát, ez hivatalos tudományos álláspont, nem holmi ócska dietetikai vélemény. Számos ország közölt ilyen kutatásokat, érdekes, ezeket miért nem találtad meg? Elárulom, mert ez nem igazodik a te HITEDHEZ, a húsba vetett hitedhez, ma már pszichológiai kifejezés is van erre, karniznusnak hívják, téged is a karnizmus vezérel, ez egyszerű mindennapi pszichológia. Keress rá kitartó barátunk erre is, azt hiszed a vegetarianizmust egyszerű kiismerni, de valójábam a felszínen kapirgálsz, ez sokkal mélyebb rétegű dolog, mint azt átlag ember elsőnek gondolná.
2021. máj. 25. 22:25
 74/85 anonim ***** válasza:
100%

Hagyjad, linkeltem is neki a PTE tanulmányát, úgysem olvassa el.

2021. máj. 25. 23:27
 75/85 anonim ***** válasza:
100%
Vegán vagyok. Férfi vagyok. 10 éve már nem egyetemista :D
2021. máj. 26. 13:25
 76/85 anonim ***** válasza:
19%
A vegánok többsége nem pont tini lány, hanem sok szabadidővel rendelkező, jómódú ember, akinek fölös pénze, és fölös ideje is bőven van. Egy részük különcködés miatt lesz vegán, mások divatból(mások majmolásából) és sokan etikai okokból.
2021. máj. 27. 14:52
 77/85 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, miért kellene a vegánsághoz sok szabadidö meg sok pénz????

Egyik sem szükséges, söt, amióta vegánul étkezem, sokkal olcsóbban kijövök, és 15-20 perc alatt lekészítem az ételeimet, ha föttre vágyom.

2021. máj. 27. 14:57
 78/85 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg a húsevőknek van fölös pénzük, amikor a drága húsokat veszik az olcsóbb hüvelyesek, gabonák és zöldségek helyett. :)
2021. máj. 27. 18:35
 79/85 anonim ***** válasza:
100%

Mi 3 főre készítünk full vegan ételt. Feleségemnek, Édesapámnak és magamnak. Elsősorban egészségügyi okok miatt lettünk vegánok. Mindig egy hétre bevásárolunk, napi 5 étkezés van abból 2 főtt étel. Ezt heti kb 25.000 forintból hozzuk ki úgy, hogy k*rva jó kajákat készítünk.

Az azt jelenti, hogy fejenként heti kb 8.000 Ft-ot költünk, mindenestül.

Az napi kb 1.200 forint. Étkezésenként 240 Ft.

Mikor nem voltam vegán, csak napi 1000 Ft volt kb amit tízóraira költöttem a büfében.

Ugye érzed a különbséget?

A zöldség ugyan egyre drágább, de ha idényzöldségeket és gyümölcsöket eszel, simán kilója 4-500 huf átlagban. Na most mennyi is a hús ára?

2021. máj. 27. 19:00
 80/85 anonim ***** válasza:
0%
#79, aranyos vagy, de nem azért jössz ki olcsóbban, mint régen, mert már nem esztek húst, hanem azért, mert időközben megtanultál gazdálkodni.
2021. máj. 27. 20:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!