Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért van az hogy a vegánok/ve...

Miért van az hogy a vegánok/vegák 90%-a tinilány vagy egyetemista lány?

Figyelt kérdés

2021. máj. 8. 06:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/85 anonim ***** válasza:
100%

29-es: 65 éves vagyok, öt éve keztem vegán módon étkezni, mert egyszerüen nem éreztem magam jól, az állandó itt fáj-ott fáj nagyon zavart, és úgy éreztem, megérné kipróbálni csak növényekkel táplálkozni. Az elvi megfontolások jóval kisebb szerepet játszottak a változtatásban, habár az is fontos.

Nekem egyértelmén sokat javult az életminöségem, gyakorlatilag max. 40 évesnek érzem magam, mindenre képes vagyok, amira ennyi idösen voltam és ezt az érzésemet az orvos is megerösíti, azóta minden értékem is megfiatalodott.

2021. máj. 10. 11:43
 32/85 kriszpo ***** válasza:
33%

#30 és #31: Köszönöm a válaszokat.

Ajánlom mindenki figyelmébe (ez nem Story magazin):

[link]

Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy a vega/vegán életmód rossz, hanem azt, hogy amit nem tudnak bevinni élelmiszerrel, azt vigyék be "bogyókkal", étrendkiegészítőkkel, mert ha nem, évek múltán meglesz ennek a böjtje.

2021. máj. 11. 09:00
 33/85 anonim ***** válasza:
100%

#32 köszi a cikket! Szerintem legtöbbünknek semmi újat nem mondott. Én, és szerintem sokan mások is, úgy kezdtük el a vegán életmódot, hogy előtte tájékozódtunk ezekről a dolgokról. Eszembe nem jutott volna, ahogy a cikked fogalmazott, letenni a húst, és felvenni a zellerszárat, hisz a csak növényi táplálkozás nagyon sokmindent kizár, sejthető hogy valahogyan pótolni kell a dolgokat. Meg kell mondjam, azóta sokkal-sokkal tájékozottabb vagyok táplálkozás témában és egészséges életmódban, mint előtte húsevő koromban. Ez az életmód ezt hozza magával. Sokan csak etikai okokból lesznek vegánok, és nem érdekli őket igazán az egészség, de szerintem mindenkinek van egy alapfogalma a dolgokról. Igaza van a cikknek, nagyon figyelni kell a vasra, kálciumra, omega 3 zsírsavra. De a D vitaminra is, azt a cikk nem említi.

"Ezért hosszútávon általában vastabletta szedésével is meg kell segíteni a vegetáriánus vagy vegán étrendet." Én azt látom, a párom simán beviszi a férfiaknak ajánlott napi 8mg vasat, ezt általában én is el szoktam érni még alacsony kalóriás fogyókúra idején is, azonban a nőknek ajánlott 18mg-ot nem tudom elérni, néha szedek vas tablettát.

2021. máj. 11. 11:06
 34/85 anonim ***** válasza:
85%

32

Bírom, hogy mindenki azon aggódik, hogy a vegánok hogy tudnak mindent bevinni a szervezetükbe. Az átlag vegyes étrendűt nézte már valaki, hogy mennyire kevés mikrotápanyagot visz be?

Egyébként ne haragudj, de a cikk írója annyira mélyen nem ásta bele magát a témába. Aki még mindig ott tart, hogy egy vegánnál problémás a fehérje bevitel, arról bizony ez elmondható. Illetve jön a szójával, mintha minden vegán tofun élne húspótlásként.

A B12 pótlás valóban szükséges, ám arról nem szól a fáma, hogy a húsevők közül is egyre több a B12 hiányos, sem arról, hogy az állatokba is ugyanúgy mesterségesen injekciózzák be, nem ők termelik. Tehát semmivel nem mesterségesebb B12 vitamint szedni, mint húsból bevinni azt.

A vasnál a hemvast emeli ki, miközben pont hogy az a káros, szükségteken fajta. Vas tablettát egyébként nem ajánlott szedni. Be lehet vinni növényekkel is eleget, bár tény hogy kezdő vegánként oda kell rá figyelni.

2021. máj. 11. 11:12
 35/85 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, a kalcium tartalma sok növénynek jóval magasabb, mint a "iddmertattólleszerősacsontozat" tejnek. :) Omega 3 pedig szintén gyakori probléma a vegyes étrendűeknek is. Köszönjük egyébként a cikket, de ahogy már írták, ez egy értelmes vegánnak nem nagyon fog újat mondani, nem beszélve az 1-2 tartalmi tévedésről.
2021. máj. 11. 11:15
 36/85 anonim ***** válasza:
83%
Miért van az, hogy emberek olyan kérdéseket írnak ki, amiben légbőlkapott állítás tényként szerepel!?
2021. máj. 11. 22:14
 37/85 kriszpo ***** válasza:
25%

No, hát akkor nincs is miről beszélni. Látom mindeki tájékozott a témában, annak ellenére, hogy sokan most kezdték ezt az életmódot. Hát, legyen vele szerencséjük!

Nem kell a húsevőkre mutogatni, csahogy a vegákat/vegánokat védjük.

Ez a cikk csak egy a millió közül, de mivel sokan itt laikusok a témában, ezért csak ezt az egyszerű cikket osztottam meg. Egy dietetius tudna komolyabbat is.

Húsevő vagyok és egészságes, jól érzem magam a bőrömben, ahogy a több millió "társam" is. Jó a vérképem is, rendszeres véradó vagyok.

2021. máj. 12. 12:21
 38/85 anonim ***** válasza:
100%

Két ember válaszolt neked. Én nem írtam mióta vagyok növényi étrenden, a másik válaszoló leírta, hogy 5 éve. Honnan veszed, hogy itt bárki is most kezdte ezt az életmódot?

"Nem kell a húsevőkre mutogatni, csahogy a vegákat/vegánokat védjük."

Nem azzal védtem a vegánokat, hogy a húsevőkre mutogattam. Csak leírtam, hogy mi nem stimmel a cikkben. Amellett, hogy olyan alap igazságokat fogalmaz meg, amit egy felnőtt embernek tudnia kell, ha növényi étrendre tér át. Csak arra utaltam, hogy mivel a legtöbb húsevő is vitamin hiányban szenved, nevetséges a vegánokat óva inteni attól, hogy állati termékek nélkül vitaminhiányuk lehet. Aki tudatosan és egészségesen táplálkozik, annak nem lesz hiánya, akár húsevő, akár vegán. Aki nem, annak pedig lesz, akár húsevő, akár vegán.

"Húsevő vagyok és egészságes, jól érzem magam a bőrömben, ahogy a több millió "társam" is. Jó a vérképem is, rendszeres véradó vagyok."

További jó egészséget! Én és több millió vegán ugyanezt elmondhatjuk magunkról, kivéve a húsevőt. :)

2021. máj. 12. 13:03
 39/85 anonim ***** válasza:
20%

"Húsevő vagyok és egészságes, jól érzem magam a bőrömben, ahogy a több millió "társam" is. Jó a vérképem is, rendszeres véradó vagyok."

Még. Ez az életmód ugyanis lassan rombolja a szervezetet, idős korodra ugyanúgy vérnyomáscsökkentőt fogsz szedni, mint a többi húsevő társad, és ízületes leszel. Ez a minimum, ami az életmódoddal járhat.

2021. máj. 12. 13:33
 40/85 kriszpo ***** válasza:
12%

Kedves 39-es!

Nem a semmiért lett lepontozva...

Ne legyen pesszimista és ne általánosítson!

Vega/vegán is lehet hypertoniás, ízületes.

Összeteheti a két kezét az az ember (táplálkozástól és életmódtól függetlenül) akinek idős korára nem kell szednie gyógyszert.

1000-ből 1. Szakmai tapasztalat (OMSZ).

Jó egészséget!

2021. máj. 13. 08:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!