Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért van az hogy a vegánok/ve...

Miért van az hogy a vegánok/vegák 90%-a tinilány vagy egyetemista lány?

Figyelt kérdés

2021. máj. 8. 06:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 anonim ***** válasza:
81%

40

Nem én vagyok a 39-es, de azért abból szerintem ne induljunk ki, hogy kinek hány pontos a válasza ezen az oldalon...

Nyilván nem lesz minden húsevő beteg és nem marad minden vegán egészséges, csak az esélyek, az arányok eléggé különbözőek.

"Összeteheti a két kezét az az ember (táplálkozástól és életmódtól függetlenül) akinek idős korára nem kell szednie gyógyszert."

Igen, ez a baj, hogy az emberek ezt gondolják. Természetesnek veszik, hogy öreg korukra lerobbannak, így nem gondolkoznak el, hogy baj van az életmódjukkal. Pedig rengeteg nagy alanyszámú kutatás bizonyítja, hogy a teljesértékű növényi étrend csökkenti a 39-es által felsorolt problémák kialakulásának esélyét.

2021. máj. 13. 08:48
 42/85 anonim ***** válasza:
76%
39-es vagyok. A teljes értékű növényi étrend bizonyítottan képes csökkenteni az ízületi fájdalmakat csupán már 4 hét alatt is, és a legszívbarátabb étrend ami csak létezhet. Az állati zsírok, és koleszterin ezzel szemben magas vérnyomáshoz, eltömődött erekhez, ízületi bántalmakhoz vezet hosszú távon (minimum). Nem gonoszságból, nagyképűségből írok, engem a jó szándék vezérel, mert amikor látom, hogy az 52 éves Édesapám kétpofára zabálja a zsíroskenyeret, töpörtyűt, csülkös pacalt, és vérnyomáscsökkentőt, vérhigítót, kitudja miket szed, hatalmas pénzeket hagy a patikában, miközben minden szabadidejét pihenéssel tölti, mert fáj mindene, és folyamatosan faradt, hát akkor a szívem szakad meg, miközben tudom, hogy csak étrenddel a fájdalmait milyen mértékben csökkenthetné. És még csak 52 éves, mi lesz még később? Hatalmas életminőségbeli változás a növényi étrend amúgy is, de főleg idősebb korban! Nem egy példa van arra, hogy idős korban növényi étrendre áttérve az emberek akár 15 évvel fiatalabbnak érzik magukat. És ennek az étrendnek az ereje nem csak abban rejlik, hogy rengeteg növényi táplálékot viszünk be, hanem abban is, hogy elhagyjuk azokat a táplálékokat, amiknek az elfogyasztása után rengeteget küzd a szervezetünk, hogy kompenzálni tudja. Ezért, lehet hogy fiatalon teljesen egészséges az ember, de idősebb korban ütközik ki az életmód. A vérnyomáscsökkentő szedés nem egy természetes dolog, hanem extrém, hiába általános a környezetünkben.
2021. máj. 13. 11:57
 43/85 anonim ***** válasza:
18%
A vegánság főleg divat. Ideológia, nem étrend. Nem kell kizárólag füvet enni ahhoz, hogy az ember egészséges legyen, a kiegyensúlyozott étrend nem a vegánok privilégiuma, sőt, az pont nem kiegyensúlyozott hga patikamérleggel kell minden nézni meg kiegészítőket szedni, hogy ne legyen baja az embernek.
2021. máj. 13. 20:03
 44/85 anonim ***** válasza:
81%
Egy vegán nem füvet eszik. És kiegészítőkben sem kell többet ennie, mint az átlag mindenevőnek. A vitaminpiac jóval a vegánság elterjedése előtt is pezsgett. Akkor kinek van szüksége a sok kiegészítőre?
2021. máj. 14. 08:20
 45/85 kriszpo ***** válasza:
10%

#41: Túl sok a tényező, de ezeket nem akartam belevonni, mert nem ez a kategória, de ha már itt tartunk:

Ha vega/vegán vagy az nem biztosíték neked arra, hogy öreg éveidet egészségben, békességben töltöd. A következők történhetnek veled a vega/vegánságtól függetlenül:

- tumoros leszel, meghalsz

- közlekedési baleset ér, meghalsz (még ha nem is te okoztad)

- depressziós leszel, befordulsz, megöngyilkolod magad, meghalsz

- masszív alkoholista vagy, nikotin függő vagy, drogozol, meghalsz...

...és még sorolhatnám. Szóval a vega/vegánság nem garancia az időskori egészségre és hosszú életre. Emellett persze elhiszem, hogy nem híznak, mert a növények könnyebbek mint a húsok, de nem nevezhető kiegyensúlyozott táplálkozásnak.

Valaki írta korábban a környezettudatosságot. Ez csak akkor az, ha az élet minden területén környezettudatos. Na, ilyen embert nem ismerek. Ezt az életmódot pedig nem lehet a világ összes emberére rákényszeríteni.

Kíváncsi lennék azért egy vega/vegán havi étrendjére +a rizikófaktorokra... Mit hányszor és mikor eszik, mit iszik, mellette a káros szenvedéylekről (drog, alkohol, cigi), sportol-e (ad-e elég energiát az életmód hozzá), lelkileg egészséges-e, stb...

2021. máj. 14. 08:58
 46/85 anonim ***** válasza:
77%

Tehát a növényi étrend egészségesebb, de mégsem, mert ugyanúgy elüthet egy kocsi. Na jó.

Az étkezés nem befolyásolja, hogy menkora eséllyel ütnek el, sem a többit, amit felsoroltál. A rák, cukorbetegség, magas vérnyomás és hasonló egészségügyi problémák esélyét viszont mind redukálja a teljesértékű növényi étrend. Tehát összességében még mindig jobban jársz a növényi étrenddel.

2021. máj. 14. 14:31
 47/85 kriszpo ***** válasza:
10%

46: Attól függ mit nevezünk egészségesnek (a mai világban).

Csak azért, mert valaki kihagyja a húst az étrendjéből és pótolja mindenféle kiegészítővel még nem biztos, hogy egészségesebb a többi húsevőnél.

Az egészség és az azt befolyásoló tényezők komplex dolgok, ezt tanultam az egyetemen. Hiába vagy vega/vegán, ha jelen van az életedben jó pár rizikófaktor. Nem szabad CSAK egy dologra kihegyezni az egészséges életmódot. Remélem így érthető a mondandóm.

A vega/vegán étrend pedig minden csak nem KIEGYENSÚLYOZOTT. Feltéve, ha elhiszed a sok tudományos maszlagot, amivel egyesek befolyásolják a többi embert.

Egy kérdés a végére: Mi egy vega/vegán havi étrendje? (Miből áll? Hányszor és mit eszik?)

Ha én néha kihagyom a húst (mert előfordul), akkor vega/vegán vagyok?

2021. máj. 15. 09:30
 48/85 anonim ***** válasza:
100%

"Csak azért, mert valaki kihagyja a húst az étrendjéből és pótolja mindenféle kiegészítővel"

Neked fogalmad sincs a (vegán) teljesértékű növényi étrendről. Mivel pótoljuk szerinted a húst? Eleve nincs miért pótolni. Az embernek mikro és makro tápanyagokva van szüksége. Ezeket be lehet vinni húsos vagy hús nélküli étrenden. Ez olyan mintha azt kérdezném, hogy te mivel pótolod a hajdinát/spenótot/szőlőt stb. Egyik sem esszenciális, hogy pótolni kellene bármit is közülük.

"Hiába vagy vega/vegán, ha jelen van az életedben jó pár rizikófaktor."

De azok már étkezésen kívüli dolgok. Nyilván a stresszmentes élet az egészséges. De a húsevők talán nem stresszelnek? Fontos a helyes étrend és a mentális egészség, csak kevés az összefüggés a kettő között.

"vega/vegán étrend pedig minden csak nem KIEGYENSÚLYOZOTT."

Miért nem? Mitől lesz egy étrend kiegyensúlyozott? A vegyes étrend miért kiegyensúlyozottabb?

"Egy kérdés a végére: Mi egy vega/vegán havi étrendje? (Miből áll? Hányszor és mit eszik?)"

Az, hogy hányszor, az szerintem nem releváns. Vegyes étrenden is van aki napi egyszer és van, aki ötször eszik. A miből áll kérdésre már van értelme válaszolni. Sok zöldség, gyümölcs, tk gabona, valamint hüvelyesek, kevés olajos mag. Ezek a teljesértékű növényi étrend főbb ételcsoportjai, ezeken belül is van több alkategória. Például keresztesvirágú zöldségek, bogyós és nem bogyós gyümölcsök, nyers leveles zöldségek, illetve gomba, krumpli, stb. Van a bolygón kb 200 ezer ehető növény, a variációk száma végtelen.

"Ha én néha kihagyom a húst (mert előfordul), akkor vega/vegán vagyok?"

Nem. Akkor vagy vegán, ha egyáltalán nem eszel állati eredetű ételeket. Ha te férfiként a nőket szereted, de néha férfiakkal is szexelsz, akkor heteró vagy? Kb ilyen szintű volt a kérdésed.

2021. máj. 16. 13:41
 49/85 anonim válasza:
Sajnos sok "szemetet" megetetnek velünk, de szinte mindenki a közértben szerzi be az ételét. Próbálunk vigyázni az egészségünkre, ezért próbálkozunk egészségesen élni.
2021. máj. 17. 07:28
 50/85 kriszpo ***** válasza:
0%

"Neked fogalmad sincs a (vegán) teljesértékű növényi étrendről." - Mert nem vagyok vegán. Ha az lennék, lenne. Csupán az alapján tudok nyilatkozni amit tanultam.

"De azok már étkezésen kívüli dolgok." - Korábban arról volt szó, hogy azért lesz vega/vegán valaki, mert környezettudatos és egészségesebb akar lenni. Ez pedig komplex dolog és nem szabad kihegyezni csak a táplálkozásra.

"Mitől lesz egy étrend kiegyensúlyozott?" - Attól, hogy "mindent" eszik.(nem szó szerint értendő)

"A miből áll kérdésre már van értelme válaszolni." - Erre legalább sikerült válaszolni. Köszönöm.

" Ha te férfiként a nőket szereted, de néha férfiakkal is szexelsz, akkor heteró vagy?" - Az ember azzal szexel, akit szeret. (normális esetben). Egyébként biszexuálisnak hívják. Ez IS egy betegség.

A vega/vegánságra külön iparágat hoztak létre (haszonszerzés), megismertetni a táplálkozástudományt az erre vevőkkel. Hasonló a helyzet mint amikor a testépítőket bevonják az élettani ismeretekbe (fehérje, szénhidrát feldolgozás, hasznosítás).

+1: Senki nem születik vega/vegánnak (a DNS-be sincs kódolva!)!

Ez a véleményem. Nem kötelező elfogadni, csak megérteni.

2021. máj. 17. 09:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!