Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért viselkedik sok ember...

Miért viselkedik sok ember ellenségesen a vegetáriánusokkal?

Figyelt kérdés
Azt megértem, hogy a túlzásba esett vegánok idegesítőek, én sem értek egyet azzal ahogy hirdetik magukat, dögevőnek nevezik a húsevőket és társasik. De aki nem ilyen, azokba is rendszerint beleállnak,idiótázzák őket és stb. Miért?

2021. jan. 20. 13:27
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:
20%

Ebben a cikkben lehet, hogy pont nincs tudományos kutatásra hivatkozás, de az írója rendszeresen olvassa ezeket és csatolja is az írásaihoz.

Igen, a tejjel kapcsolatban is volt már mindenféle tudományos és nem tudományos vélemény, ezért nem szeretek belemenni mélyebben a témába, mert én nem ezzel foglalkozom, nem tudok és nem is akarok mindent elolvasni táplálkozással kapcsolatban, mert akkor reggeltől estig ott ülnék a gép előtt, nem is akarok senkit meggyőzni, de azt sem akarom, hogy engem erőltessenek.

Pont a húsevésnél is az van, amit te írtál, hogy betegségek jelentkeztek, amik elmúltak, amikor áttértek csak húsevésre, a hiányzó tápanyagot meg más módon pótolják.

Egyébként meg a tudományos hivatkozások sem biztos, hogy sokat érnek, mert a tudomány mai állása, meg a 10 évvel későbbi nem biztos, hogy ugyanaz, ahogy számtalan példából láthatjuk.

2021. jan. 20. 16:38
 42/66 anonim ***** válasza:
33%

A probléma, hogy egy átlag mindenevő nem foglalkozik a vegán/vegetáriánus közti különbséggel. A magyar nyelv is ludas, hiszen a napi használatban mindkét iŕanyzat képviselőire a vega kifejezést használjuk. Ehhez vedd hozzá, hogy mivel a veganizmus divat lett, sok vegetáriánus is vegánnak mondja magát tévesen.

Aztán jön néhány nagypofáju radikális vegán, és az emberek fejébe egyenlőségjel kerül a szélsőséges nézetek és minden vegetáriánus közé. Ezt nagyban segíti, hogy az ugymond normális vegetáriánusok is nagyokat hallgatnak amikor ezek a szélsőges nézetek elhangzanak ahelyett, hogy minimum elhatárolódnának tőle.

2021. jan. 21. 00:19
 43/66 anonim ***** válasza:
100%
senki se szereti, ha megmondják neki mit egyen, pláne ha valakibe kicsit több az ego. mindenki a saját meggyőződése szerint döntse el hogy akar élni, nem kell mindenkinek asszisztálni ebben. ha a két szélsőséges tábor nem lenne olyan hangos, szerintem megoldódna ez a probléma. én nem vallom magam vegánnak, de próbálok úgy enni. hogy miért? úgy hiszem, hogy ezzel teszem a legjobbat a testemnek. falun élek, húsevő környezetben nőttem fel, évente több disznótor és minden ami evvel jár. nem fogok hazudni, szeretem a húsból készült dolgokat, nagyon finomra el lehet őket készíteni. biztos azt gondolják erre sokan, hogy önsanyargatás, megvonom a finomat magamtól. de azt kell mondjam, hogy nem igazán. jól lehet lakni a növényi étrendből is. szóval akkor miért is kerülöm az állati ételeket? azért, mert nekem ne mondja senki, hogy normális az, hogy az emberek 40-50 éves koruktól kezdve valamilyen betegségben szenvednek, legyen az olyan betegség amivel együtt lehet élni mint a szívbetegség, magas vérnyomás, cukorbetegség vagy amibe rosszabb esetben belehalnak mint a rák, agyvérzés, szívroham. ezek mind 40 felett kezdenek gyakoribbak lenni, de 60 felett sajnos már általánosnak mondható. én személy szerint kevés olyan embert ismerek akik ennyi évesen vagy felette ne szednének valamire, akármire gyógyszert. pedig ez falun van, itt maguknak nevelik az emberek az állatokat, elvileg rendes táppal. ja és kihagytam még egy valamit. az összes 40+os ismerősöm 10%át sem érik el a normál testsúlyban lévők. ez normális lenne? ezen én is átmentem 24 évesen. fizikai munka mellett el voltam hízva. ekkor változtattam az étrendemen és leadtam a felesleget. de egy ponttól tovább nem fogyok, nem lettem drasztikusan sovány ettől az étrendtől. ezek a dolgok nekem azt sugallják, hogy nincs rendben ez az étrend amit követünk. az is megoldás lenne, hogy csak ritkán, mondjuk vasárnap de inkább kéthetente enni ilyeneket, mint ahogy régebben csinálták. csak sajnos annyira a rabjai lettünk az ízeknek, hogy senki nemtud hozni ekkora áldozatot, mert mintha legelni kellene a két húsos ebéd között. én inkább teljesen lemondtam róla, mert tudom hogy minden sz@rral megetetik a disznókat, hogy minél gyorsabban meghízzanak és kevés befektetéssel el lehessen adni. írta is valaki, hogy talán az megoldás lenne, hogy bio környezetben bio tápanyagból tartani az állatokat. ez a 21. században lehetetlenség, 8 milliárd emberrel a földön. senki se akar haszon nélküli üzletbe belefogni. márpedig ha rendesen akarnánk etetni az állatot akkor sokkal több idő, mint ami a tápokkal történik, ebből pedig nem lenne akkora jövedelme senkinek. a másik véglet pedig ha horribilis áron árulják ezeket a húsokat ami pedig a fogyasztónak nem fog tetszeni. higyjétek el, ebből csak a húsipar tud hasznot húzni. kitudja milyen "tápanyagokon" gyér környezetben összezsúfolt, gyorsan felnevelt állatokat eladni a lehető legnagyobb profittal. én személy szerint ha mégis ennék húst, akkor kizárólag valamilyen vadat, mondjuk őzet vagy szarvast. ezeket tudom, hogy csak növényeket ettek, tehát normális húsuk van. de ezeket ugye le kellene vadászni, azt meg már nem tudnám megtenni, de ez már egy más téma :D
2021. jan. 21. 01:02
 44/66 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen utolsó hozzászóló, hogy ezt leírtad :) Tökéletesen megfogalmaztad az én álláspontom is.
2021. jan. 21. 12:16
 45/66 anonim ***** válasza:
32%

A 43-ashoz azért annyit hozzáfűznék, hogy van egy húsevő csoport, akik szinte csak húst esznek. Ott hasonló tapasztalatokról számolnak be, hogy amikor áttértek a húsevésre, egészségesebbek lettek, lefogytak stb.

A másik pedig az, hogy az állatokat mivel etetik... És a növényeket mivel permetezik, kezelik, tápozzák? A növény termesztők ugyanúgy hasznot akarnak.

Egyébként nem a hústól lehet hízni, pl a tészta féléktől, burgonyától, kukoricától annál inkább.

2021. jan. 21. 16:09
 46/66 anonim ***** válasza:
100%
kizárólag növényi étrendtől nem lesz semmi bajod, ha normálisan csinálod. kizárólag húsevéstől halálos beteg lehetsz, a legjobb példa erre a tengerészek pár száz évvel ezelőtt. mivel a vizen voltak, nem ettek semmit csak halat, ezért skorbutosak lettek és meghaltak.
2021. jan. 21. 19:07
 47/66 anonim ***** válasza:
100%
Én a fájó gyomrom miatt lettem öt éve vegetariánus (ill. egyszer már voltam 20 éves korom körül, de a carnivorous-ok eltérítettek). Bennem nincs ideológiai vegaság - korábban írtam máshol: étkezési szokásokba, szexuális preferenciába, vallási- és politikai meggyőződésbe nem illik beleszólni. Nincs tökéletes étkezési forma: a víz, a levegő, a növények, az állatok, minden szennyezett. Étkezni ma már csak kompromisszumokkal, és hittel, nagy bizalommal lehet.
2021. jan. 21. 19:24
 48/66 A kérdező kommentje:
Amikor elhagytam a húst majdnem 10 kg-t fogytam, pedig ettem tésztát, krumplit, kukoricát és nem kimondottan dietaztam 🤷🏻‍♀️
2021. jan. 21. 19:25
 49/66 anonim ***** válasza:
100%
47 vagyok. Én -odafigyeléssel- most fogyok egy életmódváltás miatt. De azért az izomtömegemet is szeretném növelni 45 év közeli férfiként is:-).
2021. jan. 21. 19:30
 50/66 anonim ***** válasza:
100%
*47 vagyok=47-es válaszadó vagyok.
2021. jan. 21. 19:31
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!