Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért viselkedik sok ember...

Miért viselkedik sok ember ellenségesen a vegetáriánusokkal?

Figyelt kérdés
Azt megértem, hogy a túlzásba esett vegánok idegesítőek, én sem értek egyet azzal ahogy hirdetik magukat, dögevőnek nevezik a húsevőket és társasik. De aki nem ilyen, azokba is rendszerint beleállnak,idiótázzák őket és stb. Miért?

2021. jan. 20. 13:27
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 A kérdező kommentje:
De ha nem központi téma az életében és nem ássa bele magát, miért állítja magabiztosan, tényként azt amit utána nem tud “megvédeni”? Én amihez nem értek, nem megyek oda okoskodni.
2021. jan. 20. 15:19
 32/66 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem az a bajuk az embereknek a vegákkal, hogy sokuk baromi álszent. Kinézik a téliszalámis szendvicset a szádból, hogy “HOGY MERÉSZELED? GYILKOLOD A BOLYGÓT!!??!(?!”, miközben ugyanúgy tesznek arra, hogy mondjuk olyan sminktermékeket használnak-e, vagy egyéb használati cikkeket, amik állatkísérletek árán állíthatóak elő - valahogy ennyire nem terjed ki már sokuk tudása az állatvédelemről. A másik a feltűnési viszketegségük. Ha van egy vegetáriánus a közeledben, mindenhogyan értesülni fogsz róla, mert nem bírja elviselni, hogy ne másszon a képedbe vele, hogy ő az. Még akkor is, ha sosem ültetek egy ebédlő asztalnál sem közösen. Úgy tesznek, mintha ez egy személyiségjegy lenne, nem pedig egy táplálkozási irányzat, illetve mintha ezzel megváltanák a világot, hogy mennyivel jobb emberek, mint a húsevők. Iskolában azokat is lenézik nem egyszer, akinek van hentes a családjában, mintha valami maffia família lenne.

Most kérdem én tőlük; nekik hasznos/gusztusos információ lenne az, ha ország-világnak veretnék vele, hogy imádok roston sült pulykamellet/cordon bleu-t csócsálni? Na ugye! Tartsa meg illedelmesen magának a vegetarianizmusát a konyhájában, ugyanúgy mint akik nem szeretik a kaprot, nem használnak babérlevelet, mert SENKI NEM KÍVÁNCSI RÁ, hogy a másik mit vesz táplálékként magához nap, mint nap.

2021. jan. 20. 15:21
 33/66 A kérdező kommentje:
Egyébként, ha tényleg érdekel, írj nyugodtan:) nem leszek se ellenséges, se nem fogok személyeskedni, tőled is ezt várom:)
2021. jan. 20. 15:21
 34/66 A kérdező kommentje:
Köszönöm 32-es a hozzászólásod, de még mindig a normális vegakrol szól a kérdés, nem azokról akik ilyeneket tesznek.
2021. jan. 20. 15:23
 35/66 anonim ***** válasza:
100%
29-es: azért nem tűnik fel neked, hogy van normális vegetáriánus, mert azok nem feltűnőek. Nem hirdetik az igét, nem akarnak megtéríteni, nem hangoztatják az igazukat. Ilyennel kb. akkor tudsz beszélgetni, ha feltűnik, hogy a munkársad sose eszik húst, és rákérdezel, hogy "te amúgy vega vagy?"
2021. jan. 20. 15:30
 36/66 anonim ***** válasza:
100%
Én soha nem hirdetem új helyen, hogy vega vagyok, mert elegem van a sok idióta kérdésből, kéretlen tanácsból. Persze van, hogy kiderül előbb-utóbb, de akkor is csak beismerem, hogy igen az vagyok, nem szeretnék tèrìteni senkit, de ők is hagyjanak békén, úgy sem tudnak rávenni semmivel a húsevèsre. 10 éves korom óta az vagyok, nem divatból, egyszerűen nem szeretem az ìzèt, állagát, szagát. Az egész családom húsevő. Sosem erőltetem rájuk, hogy kóstolják meg a kajámat, de szoktak maguktól èrdeklődni, van amit imádnak, van amit utálnak, de nem szoktam soha papolni nekik. Pontosan azért szoktam titokban tartani, mert sok vega/vegán sajnos túlságosan Jehova-tanúi stìlusban nyomja és ezáltal pont az ellenkezőjèt váltja ki az emberekből. Egy kalap alá veszik az összes vegát, hogy mindegyik idióta hülye szektás és csak füvet zabál. Sajnos ezzel az előìtèlettel együtt kell èlnünk, mint a normális cigányoknak is a balhès társaik miatt.
2021. jan. 20. 15:32
 37/66 anonim ***** válasza:
Azért azt se felejtsük el, hogy a “szektás” vegák sem nagyon törik magukat arra, hogy különbséget tegyenek két húst fogyasztó ember között. Azért nem mindenki olyan elvetemült, hogy naponta 3x egyen húst és ahhoz is húst egyen köretnek. Van egy csomó ember, akik mértékletesen képesek magukhoz venni a húsféléket, mivel nem igénylik ipari mennyiségben. Ez az egészséges. Szerintem nem lenne jobb hely a világ, ha azt az egy kiló csirkemellet nem vinném haza. Viszont ha a sárgacímkés, mócsingos, retek minőségi húsokat nem engednék forgalomba hozni, már jobb lenne a helyzet. Azokat tényleg kár még feldolgozni is. Illetve aki úgy képes feldolgozni egy csirkét mondjuk, hogy annak minden részét tudja hasznosítani és 2-3 kilóból nemcsak a mellet hajlandó megenni, meg talán a combot néha, szerintem azt nem veheti a szájára senki.
2021. jan. 20. 15:49
 38/66 anonim ***** válasza:

Felmerült közben, hogy valaki írta, hogy szükség van a húsra, de aztán a miértre már nem adott választ. Mert ahogy írtad, valószínűleg mindkét oldalon a betanult szöveget hajtogató emberek vannak többségben. Nem én írtam, hogy szükség van a húsra, de valamennyire tudok rá reagálni. Nem arról van szó, hogy van olyan tápanyag, amit csak húsból tudunk elfogyasztani, hanem pl. a szervezet hogyan tudja hasznosítani. Itt van egy cikk, de ha jobban beleásod magad, meglátod, hogy rengeteg információ van ezzel kapcsolatban, itt nem lehet egy-két mondatban leírni.

[link]

2021. jan. 20. 16:08
 39/66 A kérdező kommentje:

38-as

Köszönöm a cikket! De itt nem látok semmilyen tudományos hivatkozást. Illetve ahogy a tejipar is "tejelt" rendesen, hogy elterejden a tejről, hogy milyen egészséges, úgy a húsipar is ugyanezt teszi. (Közben persze kiderült, hogy a tej sem olyan egészséges)

Hidd el, nagyon sokat olvastam mindkét oldalról a témában, elvégeztem 4 táplálkozási tanfolyamot(magam miatt) és mindenhol a hús ellen beszéltek. Ekkor még én is ettem. Aztán elkezdtem tőle rosszul lenni, nem bírtam megenni és kétségbe estem, hogy mi lesz velem, hisz a hús az kell!! Ekkor merült fel bennem a kérdés, hogy amúgy miért is "kell"?

Abban egyetértek, hogy nem feltétlen szívódik úgy fel 1-1 növényből a tápanyag mint ahogy a húsból, vagy komplettálni kell, de nem lehetetlen küldetés ez. Akinek nincs ehhez kedve/energiája, akkor húst fog enni, nincs ezzel baj. Csak ne állítsunk olyat ami nem igaz.

2021. jan. 20. 16:17
 40/66 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nem olvastam utána az egésznek, azt hittem, hogy a húsban van valami, amit nem lehet pótolni növényekkel. Azt hittem, hogy a vegák lassan gyilkolják magukat magasabb erkölcsi eszmék miatt, ezért haragudtam rájuk. Egy vega mellett mindig erkölcstelennek éreztem magam. Ezt a vega erkölcsöt pedig feleslegesen értelmetlennek tartottam, mert azt hittem humánusan vágják le az állatokat, és azok az állatok azért vannak... Szóval ezek voltak a fejemben, és ettől nagyon irritáló volt a vegetarianizmus. Egyszer elkezdtem jobban utánanézni a dolgoknak, azóta évek óta vega vagyok.
2021. jan. 20. 16:27
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!