Miért viselkedik sok ember ellenségesen a vegetáriánusokkal?
Szerintem az a bajuk az embereknek a vegákkal, hogy sokuk baromi álszent. Kinézik a téliszalámis szendvicset a szádból, hogy “HOGY MERÉSZELED? GYILKOLOD A BOLYGÓT!!??!(?!”, miközben ugyanúgy tesznek arra, hogy mondjuk olyan sminktermékeket használnak-e, vagy egyéb használati cikkeket, amik állatkísérletek árán állíthatóak elő - valahogy ennyire nem terjed ki már sokuk tudása az állatvédelemről. A másik a feltűnési viszketegségük. Ha van egy vegetáriánus a közeledben, mindenhogyan értesülni fogsz róla, mert nem bírja elviselni, hogy ne másszon a képedbe vele, hogy ő az. Még akkor is, ha sosem ültetek egy ebédlő asztalnál sem közösen. Úgy tesznek, mintha ez egy személyiségjegy lenne, nem pedig egy táplálkozási irányzat, illetve mintha ezzel megváltanák a világot, hogy mennyivel jobb emberek, mint a húsevők. Iskolában azokat is lenézik nem egyszer, akinek van hentes a családjában, mintha valami maffia família lenne.
Most kérdem én tőlük; nekik hasznos/gusztusos információ lenne az, ha ország-világnak veretnék vele, hogy imádok roston sült pulykamellet/cordon bleu-t csócsálni? Na ugye! Tartsa meg illedelmesen magának a vegetarianizmusát a konyhájában, ugyanúgy mint akik nem szeretik a kaprot, nem használnak babérlevelet, mert SENKI NEM KÍVÁNCSI RÁ, hogy a másik mit vesz táplálékként magához nap, mint nap.
Felmerült közben, hogy valaki írta, hogy szükség van a húsra, de aztán a miértre már nem adott választ. Mert ahogy írtad, valószínűleg mindkét oldalon a betanult szöveget hajtogató emberek vannak többségben. Nem én írtam, hogy szükség van a húsra, de valamennyire tudok rá reagálni. Nem arról van szó, hogy van olyan tápanyag, amit csak húsból tudunk elfogyasztani, hanem pl. a szervezet hogyan tudja hasznosítani. Itt van egy cikk, de ha jobban beleásod magad, meglátod, hogy rengeteg információ van ezzel kapcsolatban, itt nem lehet egy-két mondatban leírni.
38-as
Köszönöm a cikket! De itt nem látok semmilyen tudományos hivatkozást. Illetve ahogy a tejipar is "tejelt" rendesen, hogy elterejden a tejről, hogy milyen egészséges, úgy a húsipar is ugyanezt teszi. (Közben persze kiderült, hogy a tej sem olyan egészséges)
Hidd el, nagyon sokat olvastam mindkét oldalról a témában, elvégeztem 4 táplálkozási tanfolyamot(magam miatt) és mindenhol a hús ellen beszéltek. Ekkor még én is ettem. Aztán elkezdtem tőle rosszul lenni, nem bírtam megenni és kétségbe estem, hogy mi lesz velem, hisz a hús az kell!! Ekkor merült fel bennem a kérdés, hogy amúgy miért is "kell"?
Abban egyetértek, hogy nem feltétlen szívódik úgy fel 1-1 növényből a tápanyag mint ahogy a húsból, vagy komplettálni kell, de nem lehetetlen küldetés ez. Akinek nincs ehhez kedve/energiája, akkor húst fog enni, nincs ezzel baj. Csak ne állítsunk olyat ami nem igaz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!