Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért viselkedik sok ember...

Miért viselkedik sok ember ellenségesen a vegetáriánusokkal?

Figyelt kérdés
Azt megértem, hogy a túlzásba esett vegánok idegesítőek, én sem értek egyet azzal ahogy hirdetik magukat, dögevőnek nevezik a húsevőket és társasik. De aki nem ilyen, azokba is rendszerint beleállnak,idiótázzák őket és stb. Miért?

2021. jan. 20. 13:27
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 A kérdező kommentje:

9-es

Azt írtad a húsevőkkel szemben lesz előítéletem, ami nem helytálló. A kötekedőkkel szemben van, de nem csak ebben a témában.

2021. jan. 20. 14:17
 12/66 anonim ***** válasza:
90%
Vannak akiket zavar hogy ki mit eszik, nem tudom miért, nem kell egyformànak lenni, én eszek húst, de ha olyan jött vendègsègbe aki vega, nem okozott gondot külön készíteni neki. El kellene fogadja mindenki hogy nem vagyunk egyformàk, az sem zavarna ha legelni menne a mezőre, miért fájjon nekem az ami másnak jó.
2021. jan. 20. 14:17
 13/66 anonim válasza:
29%
Biztos rossz a lelkiismeretük és ezért a vegák puszta létezése is irritálja őket. Én is zokogva szoktam leszopogatni az oldalasról a húst, mert annyira sajnálom szegény malacot.
2021. jan. 20. 14:22
 14/66 anonim ***** válasza:
71%

"Azt írtad a húsevőkkel szemben lesz előítéletem, ami nem helytálló. A kötekedőkkel szemben van, de nem csak ebben a témában."

Arra írtam ezt, hogy egy mindenevő talán azért ellenséges a vegetáriánusokkal szemben, mert sokszor piszkálták azzal, hogy miért eszik dögöt. Így kialakult benne előítélet a vegetáriánusokkal szemben. Tehát nem csak a kötekedő vegetáriánusokkal szemben, hanem az összessel.

Mondjuk én találkoztam ilyen ostoba vegetáriánussal, attól függetlenül nem vagyok az összessel ellenséges. Van ismerőseim között is, ha jön, akkor úgy intézem, hogy legyen neki külön étel. De vannak kevésbé elfogadó emberek, ja egyszer egy vegetáriánus beszól neki, akkor onnantól az összes hülye. Sőt a munkatársam olyan, hogy alapból hülye aki máshogy él, mint ő.

2021. jan. 20. 14:29
 15/66 anonim ***** válasza:
88%
Nagyon sokan vagyunk vegák is és sok húsevő is van, akit ez teljesen hidegen hagy és fosem bántana senkit emiatt. A közeli baráti körömben is teljesen meg vagyunk egy asztalnál, sőt a párom időnként eszik húst is. Egyszerűen csak itt a neten meg az életben is feltűnőbb, jobban észreveszed azt ha valaki itélkezik mert az bánt téges. Ezen az oldalon meg pláne feltűnőbb hiszen minek írjon ki az ember arról kérdést, hogy ugye milyen szuper hogy én ezt ehetem te meg azt és mégis élünk egészségesen. Aki rendben van magával, az rendben van a világgal is tudja akár az ellenkező véleményét is úgy tolmácsolni hogy azzal senkit ne bántson. Szélsőséges gondolkodókkal legyen az vega vegán vagy húsevő meg foglalkozzon az, akinek nincs jobb dolga meg szereti magát feleslegesen bosszantani. Van a világon elég baj anélkül is, hogy fölöslegesen bántanánk másokat.
2021. jan. 20. 14:30
 16/66 anonim ***** válasza:
88%
Olyan oldala is lehet, hogy pl. én azt gondolom, hogy a vegetáriánus életmód egészségtelen. (ezt nem csak úgy magamtól gondolom, sokat olvastam erről) Ezt most leírtam ide, de abszolút nem érdekel, ha valaki vegetáriánus és biztos erre az életmódra vonatkozó pozitív kutatási eredmények is vannak. Tehát semmi ellenséges nincs benne. De lehet, hogy most írunk itt erről egymásnak és pár üzenet váltás után ellenségeskedés alakul ki, mert valaki megsértve érzi magát.
2021. jan. 20. 14:41
 17/66 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:) Talán tényleg azért zavar ez ennyire, mert feleslegesen esnek egymásnak az emberek és mindenki a saját "igazát" akarja olyankor ráerőltetni a másikra...nem fogom ezt megérteni sosem, mire jó ez.
2021. jan. 20. 14:41
 18/66 Sunshinedoll ***** válasza:
84%

Mert az emberi arrogancia és felsőbbrendűség ilyen.

Én elég régóta vagyok itt a vega/vegán topicban de még olyan vegán ellenes érvet nem olvastam ami logikus vagy tudományosan megalapozott lett volna, pedig én nyitott vagyok az értelmes diskurzusra.

Sok ember képtelen elviselni, ha a saját kis valóságát bárki meg meri kérdőjelezni, és tudod a majmok is vicsorognak, mikor félnek vagy fenyegetve érzik magukat, hát ők is a kussolás vagy uram bocsá' a tájékozódás helyett inkább rikácsolnak a vegán topicban a hülyeségről meg a pszeudo-tudományos, logikátlan koncepciókról meg kötözködnek puszta utálatból olyan emereknek, akik magukat és a környezetüket jobbá tenni igyekvők várnak választ és segítséget.

Ezekről látszik, hogy nem értelmes diskurzust akarnak, csak a f-sságaikkal kifárasztani szeretnének addig, amíg fel nem adod, hogy aztán előadhassák, hogy megnyerték a vitát a hülye vegánokkal szemben.

Nemtudok mit mondani ezekre, tényleg :D Gáz.

2021. jan. 20. 14:42
 19/66 A kérdező kommentje:

16os

Szerintem azzal nincs baj, ha nem egyezik a véleményünk, lehet ezt kultúráltan is megvitatni, ellenségeskedés nélkül. Csak ahhoz az kell, hogy a másikat is meghalljuk és ne csak azzal legyünk elfoglalva, hogy erőszakosan a másikra erőltetjük a nézeteink. A vitáknak pont ez lenne a lényege, hogy érvelünk de nem sértődünk meg, ha a másik nem úgy gondolja. Viszont meghallgatjuk, hátha tanulunk belőle valami újat.

2021. jan. 20. 14:44
 20/66 anonim ***** válasza:
80%
Én mondjuk pont leszarom, hogy ki mit eszik. Érdekes módon még senki nem állt belém, lehet ez azért van, mert nem terjesztem, hogy nem eszem húst. Ha olyan hív vendégségbe, aki nem annyira ismer, annak szoktam jelezni, hogy nem eszem húst, nekem ne csináljon húsos dolgokat, de nem kell amúgy semmi extra, csak mondjuk a mennyiséggel úgy kalkuláljon. Ha mondjuk csirkepaprikás van, én simán elvagyok a körettel meg a szafttal, mert én csak ilyen húsnemevő vagyok, minden más jöhet.
2021. jan. 20. 14:46
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!