Miért viselkedik sok ember ellenségesen a vegetáriánusokkal?
9-es
Azt írtad a húsevőkkel szemben lesz előítéletem, ami nem helytálló. A kötekedőkkel szemben van, de nem csak ebben a témában.
"Azt írtad a húsevőkkel szemben lesz előítéletem, ami nem helytálló. A kötekedőkkel szemben van, de nem csak ebben a témában."
Arra írtam ezt, hogy egy mindenevő talán azért ellenséges a vegetáriánusokkal szemben, mert sokszor piszkálták azzal, hogy miért eszik dögöt. Így kialakult benne előítélet a vegetáriánusokkal szemben. Tehát nem csak a kötekedő vegetáriánusokkal szemben, hanem az összessel.
Mondjuk én találkoztam ilyen ostoba vegetáriánussal, attól függetlenül nem vagyok az összessel ellenséges. Van ismerőseim között is, ha jön, akkor úgy intézem, hogy legyen neki külön étel. De vannak kevésbé elfogadó emberek, ja egyszer egy vegetáriánus beszól neki, akkor onnantól az összes hülye. Sőt a munkatársam olyan, hogy alapból hülye aki máshogy él, mint ő.
Mert az emberi arrogancia és felsőbbrendűség ilyen.
Én elég régóta vagyok itt a vega/vegán topicban de még olyan vegán ellenes érvet nem olvastam ami logikus vagy tudományosan megalapozott lett volna, pedig én nyitott vagyok az értelmes diskurzusra.
Sok ember képtelen elviselni, ha a saját kis valóságát bárki meg meri kérdőjelezni, és tudod a majmok is vicsorognak, mikor félnek vagy fenyegetve érzik magukat, hát ők is a kussolás vagy uram bocsá' a tájékozódás helyett inkább rikácsolnak a vegán topicban a hülyeségről meg a pszeudo-tudományos, logikátlan koncepciókról meg kötözködnek puszta utálatból olyan emereknek, akik magukat és a környezetüket jobbá tenni igyekvők várnak választ és segítséget.
Ezekről látszik, hogy nem értelmes diskurzust akarnak, csak a f-sságaikkal kifárasztani szeretnének addig, amíg fel nem adod, hogy aztán előadhassák, hogy megnyerték a vitát a hülye vegánokkal szemben.
Nemtudok mit mondani ezekre, tényleg :D Gáz.
16os
Szerintem azzal nincs baj, ha nem egyezik a véleményünk, lehet ezt kultúráltan is megvitatni, ellenségeskedés nélkül. Csak ahhoz az kell, hogy a másikat is meghalljuk és ne csak azzal legyünk elfoglalva, hogy erőszakosan a másikra erőltetjük a nézeteink. A vitáknak pont ez lenne a lényege, hogy érvelünk de nem sértődünk meg, ha a másik nem úgy gondolja. Viszont meghallgatjuk, hátha tanulunk belőle valami újat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!