Vegán élelmiszereknek/kész ételeknek szeretnék utánajárni. Segítetek? Többi lent. Hosszú lesz.
Biztos vagyok benne, hogy ezer meg egy oldal, youtube csatorna és wgyéb foglalkozik a témával, akár ilyet is ajánlhattok és keresgéltem is, de szerettem volna kiírni egy kérdést, ami célzottan segít nekem.
Szeretnék vegán lenni, gondolom az ok egyértelmű.
Viszont szinte azt sem tudom, hogy hol kezdjem.
Azt tudom, hogy a tofu a legalapabb vegán étel, keresgéltem, de pl aldiban és pennyben nem láttam, hogy lenne (ha van javítsatok ki kérlek), a tescoban találtam.
Mik azok az alap dolgok a tofun kívül, amiket a vegánok általában fogyasztanak?
Illetve a legfontosabb kérdésem, hogy ezek kb mennyibe kerülnek (spar, tesco, penny, aldi, lidl) és mik a legáltalánosabb készételek, amik egyszerűek?!
Nem vagyok egy főzőzseni, így az egyszerűség egyelőre nekem fontos szempont.
Pl, ha eddig főzeléket tojással vagy hússal ettem, akkor ezeket mivel helyettesíthetem? Itt is tofu jöhet szóba? A tofut megsütöm és ízesítem? Vagy van sütés nélküli elkészítési formája is?
Biztos lesz még kérdésem a válaszok után is, most egyelőre ennyi. Ha van insta/youtube oldal, ahol egyszerűen elmondanak alap dolgokat az is sokat segítene.
Előre is köszönöm, ha segítetek!
Nálunk van az Aldiban is levestészta, bár nem a többi között, hanem ahol a szezonális akciók és egyéb különlegességek vannak. Négyféle van: kagyló, betű, csillag és szarvacska.
A tejföl a Spar-ban a legolcsóbb, 400 forint, ami még mindig eléggé rablás, érdemes figyelni az akciókat.
Én egyszer ettem tofut, nem jött be, úgyhogy nem kell erőltetned, azon túl is van vegán élet.
Főzelékekhez tényleg a különböző fasírtok a legjobbak, akár porból (biobolt), akár magadtól, ehhez rengeteg receptet találsz a neten. Én néha az IKEA virslijével (igazából zöldséges roló, de erről jut eszembe, hogy bioboltban és nagyobb Tesco-ban találsz kifejezetten virsli helyettesítésére szolgáló valamit) vagy golyóival eszem (ebből van zöldséges és "húsgolyó" is).
Nem tudom, ilyenek is érdekelnek-e, de édességeket is találsz: Oreo, Manner, meglepően sok étcsoki, a töltöttek közül is, Aldiban van jégkrém. Néhány fagyasztott rétes és szilvás gombóc. Sparban találsz gumicukrot.
Nagyon szépen köszönöm neked is a választ. Ezek közül már sokat felírtam, recepteket is stb. :)
Majd a tescoban is körülnézek, csak az picit messzebb van.
Gondolom az a sparos tejföl, ami 400 ft, az is kb 200 grammos max. De ha jól tudom van (legalábbis régebben volt) a Sparban növényi sajt, ami kb annyiba kerül, mint a trappista vagy még talán olcsóbb is. Az legalább nem horror áron van, mint a tejföl.
Az is a Dr. Oetkeres 150 grammos.
Azzal a sajttal vigyázz, nem vegán, csak növényi zsiradékkal készült, tej ugyanúgy van benne
Rendben, odafigyelek majd. :)
A lottó 5-öst bár megnyerném...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!