Vegán élelmiszereknek/kész ételeknek szeretnék utánajárni. Segítetek? Többi lent. Hosszú lesz.
Biztos vagyok benne, hogy ezer meg egy oldal, youtube csatorna és wgyéb foglalkozik a témával, akár ilyet is ajánlhattok és keresgéltem is, de szerettem volna kiírni egy kérdést, ami célzottan segít nekem.
Szeretnék vegán lenni, gondolom az ok egyértelmű.
Viszont szinte azt sem tudom, hogy hol kezdjem.
Azt tudom, hogy a tofu a legalapabb vegán étel, keresgéltem, de pl aldiban és pennyben nem láttam, hogy lenne (ha van javítsatok ki kérlek), a tescoban találtam.
Mik azok az alap dolgok a tofun kívül, amiket a vegánok általában fogyasztanak?
Illetve a legfontosabb kérdésem, hogy ezek kb mennyibe kerülnek (spar, tesco, penny, aldi, lidl) és mik a legáltalánosabb készételek, amik egyszerűek?!
Nem vagyok egy főzőzseni, így az egyszerűség egyelőre nekem fontos szempont.
Pl, ha eddig főzeléket tojással vagy hússal ettem, akkor ezeket mivel helyettesíthetem? Itt is tofu jöhet szóba? A tofut megsütöm és ízesítem? Vagy van sütés nélküli elkészítési formája is?
Biztos lesz még kérdésem a válaszok után is, most egyelőre ennyi. Ha van insta/youtube oldal, ahol egyszerűen elmondanak alap dolgokat az is sokat segítene.
Előre is köszönöm, ha segítetek!
Ha nem akarok állandóan nagyon messze menni, akkor Penny és Aldi jön szóba, de spar és tesco is vab kicsit messzebb. Ez a négy bolt "játszik" nálam a mindennapokban. Persze ha valami olyasmit akarok venni, ami sokáig elég akkor azért elmegyek, de olyanért nem akarok állandóan messze menni, amit heti szinten eszek akár többször. :)
Ismételten köszönöm a válaszokat!
Kipróbálom majd, köszi. :)
Egyre több ötletet és receptet írtam már fel.
Sajnos amit itthon kapni tofu, még a jobb minőségűek sincsenek olyan finomak, mint az igazi. Amit a Lidl-ben, vagy Aldiban kapni, azok egész jók, főleg a marinált, vagy a füstölt. De amit én szoktam venni a Dunapandában, a kínai negyedben, már-már olyan mintha mozzarellát ennék. Nem olyan bonyolult tofut készíteni, pont pár hete vettem pár kiló szójababot ezen felbuzdulva, hogy magamnak fogom csinálni, mert egyszerűen fényévekkel jobb. Le is lehet fagyasztani. Sajnálom, hogy sokan az alapján ítélhetik meg a tofut, amit itthon kapnak. Bár még nem jutottam el odáig, hogy elkészítsem, de szójabab pörköltöt már készítettem belőle, és meglepően finom volt.
Igen, jól meg kell fűszerezni, hogy elnyomjuk az ízét, mert valóban egy förmedvény tud lenni 😃
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!