Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegán élelmiszereknek/kész...

Vegán élelmiszereknek/kész ételeknek szeretnék utánajárni. Segítetek? Többi lent. Hosszú lesz.

Figyelt kérdés

Biztos vagyok benne, hogy ezer meg egy oldal, youtube csatorna és wgyéb foglalkozik a témával, akár ilyet is ajánlhattok és keresgéltem is, de szerettem volna kiírni egy kérdést, ami célzottan segít nekem.

Szeretnék vegán lenni, gondolom az ok egyértelmű.

Viszont szinte azt sem tudom, hogy hol kezdjem.

Azt tudom, hogy a tofu a legalapabb vegán étel, keresgéltem, de pl aldiban és pennyben nem láttam, hogy lenne (ha van javítsatok ki kérlek), a tescoban találtam.

Mik azok az alap dolgok a tofun kívül, amiket a vegánok általában fogyasztanak?

Illetve a legfontosabb kérdésem, hogy ezek kb mennyibe kerülnek (spar, tesco, penny, aldi, lidl) és mik a legáltalánosabb készételek, amik egyszerűek?!

Nem vagyok egy főzőzseni, így az egyszerűség egyelőre nekem fontos szempont.

Pl, ha eddig főzeléket tojással vagy hússal ettem, akkor ezeket mivel helyettesíthetem? Itt is tofu jöhet szóba? A tofut megsütöm és ízesítem? Vagy van sütés nélküli elkészítési formája is?

Biztos lesz még kérdésem a válaszok után is, most egyelőre ennyi. Ha van insta/youtube oldal, ahol egyszerűen elmondanak alap dolgokat az is sokat segítene.

Előre is köszönöm, ha segítetek!

2020. dec. 18. 14:00
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:

Ne vegán tésztát keress, hanem tojásmenteset, azt eheted. Olyan meg sokféle van.

Itt meg tudod nézni, hol milyen fajta van:

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__vegetarianizmu..

2020. dec. 19. 13:04
 22/45 A kérdező kommentje:

Azt kerestem, tojásmenteset. De nem találtam, csak durumtésztát, ami nem levesbe való.

Egyébként csináltam most egy tofus pástétomot, de borzalmas íze lett, pedig követtem a receptet, de akármennyire ízesítem nem lesz jó. Betettem nost a hűtőbe, majd később ránézek, de egyelőre kb ehetetlen. :/

Lehet a tofut hanyagolom majd.

2020. dec. 19. 13:48
 23/45 anonim ***** válasza:

Durumtészta miért ne lenne jó levesbe is? Az egyetlen "hátránya", hogy nem ázik el akkor sem, ha tovább áll a levesben!

A tofu meg nem egyenlö a tofuval, sok tipusa van, más-más állagú, ízü, meg rengeteg módon el lehet készíteni.

2020. dec. 19. 16:11
 24/45 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy nem levesbe való, hogy a sima tojásos tésztáknál is van spagetti van csomóféle tészta, ami köretnek való és vannak a vékony levesbevaló tészták. Vagy te/ti pl spagetti tésztát is tennétek levesbe? Mindegy?
2020. dec. 19. 17:24
 25/45 anonim ***** válasza:
23%
Miért kell tészta a levesbe? Csináld meg tészta nélkül, több krumplival pl, úgyis laktató. :) Engedd el a berögződéseket.
2020. dec. 19. 17:29
 26/45 anonim ***** válasza:

Az olasz levesekbe kisebb darabokra tört spagettit szokás fözni!

De van direkt tojásmentes/durum levestészta is.

2020. dec. 19. 17:48
 27/45 A kérdező kommentje:
De miért kellene mindenáron elengednem mindent, amit szeretek, laktató és elvileg van is?!
2020. dec. 19. 18:10
 28/45 anonim ***** válasza:
100%

A Spartan van durum betűtészta és ilyen kicsi csillag alakú tészta, én levesbe azt szoktam.

Vagy esetleg levesgyöngy ha olyan :D

2020. dec. 19. 18:30
 29/45 anonim ***** válasza:

Lidl-ben szokott lenni apró levestészta durumlisztből, tojás nélkül. A kínaitól szoktam venni rizstésztát, nagyon vékony is van, mint a cérnametélt, én azt használom. Vagy krumplit teszek a levesbe, néha pirított zsemlekockát. De más konyhák például rizst szoktak belefőzni levesbetétnek.

Krémlevesek tetejére pirított olajos magvakat teszek.

Vegán panír: egy tálba liszt, másik tálba liszt+víz (ez van a tojás helyett) keveréke, harmadik tálba prézli. Meg lehet spékelni pici sütőporral, hogy könnyebb legyen, vagy ha sárgább panírt szeretnél a liszthez keverj kukoricalisztet. Só szükség szerint.

2020. dec. 19. 19:09
 30/45 anonim ***** válasza:
Félreértettél. Nem kell elengedni, ha szereted. Csak nem jött át, hogy ezt azért keresed ennyire mert szereted és nem csak azért mert nem tudsz a kereten kívül gondolkodni. :) Meg mert azt írtad nem találtál, amiből azt gondoltam akkor lehet feléd nincs is. Én pl javasolnám azt is, hogy csinálj házilag.
2020. dec. 19. 19:32
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!