Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Megengedhetem a 14 éves...

Megengedhetem a 14 éves lányomnak, hogy vegán legyen?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy csak egy hóbort, nem tudom. Én nem értek ehhez, egyedülálló apaként nevelem. Ha nincs neki egészségügyi kockázata, akkor áldásom adom rá.
2020. aug. 25. 14:34
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
58%

27-es: a figyelmedbe ajánlom a következö cikket:

[link]

Idézet az elejéröl:

A medvefélék (Ursidae) a ragadozók rendjének egy családja. Mivel a mai rendszerek az óriáspandát is a medvefélék közé sorolják, így 5 nem és 8 ma élő faj tartozik a családba.

2020. aug. 25. 18:44
 32/54 anonim ***** válasza:
93%

Igazad, van, fogalmi hibát vétettem sajnálom....

Rendszertanban ragadozók családjának része....

"Többségük mindenevő."

Idézet pár sorral lentebb, ugyanarról a wikipédia cikkről.

2020. aug. 25. 18:51
 33/54 A kérdező kommentje:

Egyrészt köszönöm mindenkinek az ide, vagy privátban írt jó tanácsokat.

Másrészt szeretnék elnézést kérni, hogy a kérdésemmel egy olyan vitát sikerült kirobbantanom, amiben a medvék is helyet kaptak. Nem volt szándékos.

A legjobb tanács a szakember felkeresése. Beszéltem lányommal, aki hajlandó találkozni egy dietetikussal, és megígérte, hogy addig nem kezdi el önállóan, amíg nem kapott részletes felvilágosítást. Abban az esetben, ha a szakember engedi, a lányom pedig tudja tartani az előírásokat, én sem tiltom meg tőle.

Az otthoni főzés helyett találtunk alternatívát. A városban elég sok vegán étterem van, ráadásul házhoz szállítással.

2020. aug. 26. 08:01
 34/54 anonim ***** válasza:
22%

Oltári szerencse, hogy nem öngyilkosságra készült az a lány. Most vihetted volna szakemberhez, hogy hogyan lehet azt biztonságosan csinálni.

:D

2020. aug. 26. 09:05
 35/54 anonim ***** válasza:
38%

26-osnak!

"Azt azonban megéri meggondolni, hogy néha érdemes a többieknek is kipróbálni vegán ételeket, mert sok kifejezetten ízletes fogás van, és senkinek nem árt, ha néha hús-tojás-tejtermék nélkül van egy napig."

Értelek de pont ebből nem kérnék és szeretném elkerülni a burkolt "térítést" még ilyen kedves megfogalmazásban is.

Edd amit szeretnél,gondolj amit akarsz,de ne próbálj meg befolyásolni még ennyire kis mértékben se senkit...főleg nem egy anonim fórumon!

2020. aug. 26. 09:38
 36/54 A kérdező kommentje:
Reggeli beszélgetésünk után kiderült, mire ez a hirtelen jött életmódváltás. Közölte, hogy állatorvos szeretne lenni, mint az én apám, és fél, hogy a húsevés és az állatgyógyítás nem összeegyeztethető. Erre én ezt mondtam neki: Bármit is döntesz, elfogadom. De ne felejtsd el, hogy nagyapád is állatorvos, mégis úgy tömi magába a pacalt, hogy nem győzünk neki új fehér inget venni.
2020. aug. 26. 10:02
 37/54 anonim ***** válasza:
65%
36 Ez aranyos! Én sem ismerek egy vegán állatorvost sem. Pedig ismerek jó párat.
2020. aug. 26. 10:42
 38/54 anonim ***** válasza:
29%
Én a helyedben büszke lennék a lányodra. Nemcsak hogy helyén van a szíve, de képes logikusan átlátni a dolgokat. Valóban, az állatevő állatorvos épp olyan ellentmondásos, mint egy kannibál háziorvos vagy gyermekeket bántalmazó óvóbácsi. A te érved amit felhoztál csupán azt bizonyítja, hogy bizonyos emberek cselekedeteik által önellentmondásba keverednek önmagukkal. Ez nem jó érv az önellentmondás helyessége mellett.
2020. aug. 26. 10:59
 39/54 A kérdező kommentje:

Kedves 38-as.

Érvek és ellenérvek is kellenek ahhoz, hogy meg tudjunk hozni egy döntést. Azt is írtam, hogy bármit is dönt, elfogadom, de előtte szakemberrel beszélünk.

2020. aug. 26. 11:08
 40/54 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó apa vagy, nem sok ilyen van.
2020. aug. 26. 13:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!