Megengedhetem a 14 éves lányomnak, hogy vegán legyen?
27-es: a figyelmedbe ajánlom a következö cikket:
Idézet az elejéröl:
A medvefélék (Ursidae) a ragadozók rendjének egy családja. Mivel a mai rendszerek az óriáspandát is a medvefélék közé sorolják, így 5 nem és 8 ma élő faj tartozik a családba.
Igazad, van, fogalmi hibát vétettem sajnálom....
Rendszertanban ragadozók családjának része....
"Többségük mindenevő."
Idézet pár sorral lentebb, ugyanarról a wikipédia cikkről.
Egyrészt köszönöm mindenkinek az ide, vagy privátban írt jó tanácsokat.
Másrészt szeretnék elnézést kérni, hogy a kérdésemmel egy olyan vitát sikerült kirobbantanom, amiben a medvék is helyet kaptak. Nem volt szándékos.
A legjobb tanács a szakember felkeresése. Beszéltem lányommal, aki hajlandó találkozni egy dietetikussal, és megígérte, hogy addig nem kezdi el önállóan, amíg nem kapott részletes felvilágosítást. Abban az esetben, ha a szakember engedi, a lányom pedig tudja tartani az előírásokat, én sem tiltom meg tőle.
Az otthoni főzés helyett találtunk alternatívát. A városban elég sok vegán étterem van, ráadásul házhoz szállítással.
Oltári szerencse, hogy nem öngyilkosságra készült az a lány. Most vihetted volna szakemberhez, hogy hogyan lehet azt biztonságosan csinálni.
:D
26-osnak!
"Azt azonban megéri meggondolni, hogy néha érdemes a többieknek is kipróbálni vegán ételeket, mert sok kifejezetten ízletes fogás van, és senkinek nem árt, ha néha hús-tojás-tejtermék nélkül van egy napig."
Értelek de pont ebből nem kérnék és szeretném elkerülni a burkolt "térítést" még ilyen kedves megfogalmazásban is.
Edd amit szeretnél,gondolj amit akarsz,de ne próbálj meg befolyásolni még ennyire kis mértékben se senkit...főleg nem egy anonim fórumon!
Kedves 38-as.
Érvek és ellenérvek is kellenek ahhoz, hogy meg tudjunk hozni egy döntést. Azt is írtam, hogy bármit is dönt, elfogadom, de előtte szakemberrel beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!