Megengedhetem a 14 éves lányomnak, hogy vegán legyen?
Beszélnék vele, de nem tiltanám.
Ha ezt akarja csinálni hát rajta, de akkor szedni kell táplálék kiegészítőket is, meg nem biztos hogy bírja a szervezete. Ismerek olyat aki vega akart lenni, mert sajnálta az állatokat, de kórházba került. Van aki alkalmatlan erre az életmódra, meg csak úgy a semmiből nem is lehet váltani, pláne meg vegán életmódra. A legtöbb étkezését csinálhatná felőlem vegán módon, de némi húshoz vagy egyéb állati eredetű dologhoz ragaszkodnék amíg fiatal, legalább heti pár alkalommal. Ha nincs baja utána azt csinál amit akar.
De jó ha azt is megérti, hogy hiába nem fogyaszt állati eredetű termékeket attól még azt a tejet legyártják, azt a húst feldolgozzák max egy picivel többet löknek ki. Mert ugye amit a leértékelt termékekből sem tudnak eladni azt szimplán kilökik, de ettől nem termelnek kevesebbet, csak az állat halála hiábavaló. Szóval ami húst esetleg meg is enne annál a pár alkalommal csak annyit csinálna, hogy egy picivel kevesebbet löknek ki és legalább hasznosul.
(Meg úgy se tudni hogy meddig bírja. Minden tiszteletem a vegánok és a vegetáriánusoké. Elég nehéz azért ezt az életmódot tartani, sok lemondással jár. Értem az elveket és tetszenek is, de én is sajnos az vagyok aki 2 napnál többet nem bír ki hús nélkül, én is annyit tudok csak tenni hogy max mérsékeltebben fogyasztom.)
En 28 eve nem eszem hust es teljesen egeszseges vagyok.
Ha a lanyod nem akar enni ne eroltesd, lehet h ez csak atmeneti allapot. Idovel elvalik majd. Addig is sok turo, kefir, bab, b vitaminok stb. 🙂
Rendben, keresünk fel szakembert. Nem tudom honnan jött ilyen hirtelen ez a dolog. Mint az írtam az elején, lehet hogy csak hóbort, és ha belekerül, ő sem fogja bírni hús nélkül.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!