Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Megengedhetem a 14 éves...

Megengedhetem a 14 éves lányomnak, hogy vegán legyen?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy csak egy hóbort, nem tudom. Én nem értek ehhez, egyedülálló apaként nevelem. Ha nincs neki egészségügyi kockázata, akkor áldásom adom rá.
2020. aug. 25. 14:34
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
45%
10-es: Ha tényleg érdekelnek a növények vegánnak kéne lenned. Az állatüzemek használják fel a legtöbb növényt.
2020. aug. 25. 15:30
 12/54 anonim ***** válasza:
53%

15/14. Nincs értelme a vegánságnak. Emiatt nem tenyésztenek kevesebb állatot. Azon kívül az ember nem kérődző, hanem minden evő., a fogazata és emésztőrendszere alapján.

A kérdező pedig keressen fel egy komoly orvost a lányával, aki elmagyarázza neki a vegánság hátrányát. Egy ismerősöm lány is vegán lett divatból, és 18 éves korában elmaradt a menzesze. Abba kellett hagynia a vegánságot,és évekbe tellett, mire egészséges lett.

2020. aug. 25. 15:30
 13/54 anonim ***** válasza:
53%

11-es

Én mindenevő vagyok. Leszarom a növények érzéseit. A haszonállatoké sem érdekel. Csupán írtam, hogy nemcsak az állatoknak vannak, ha valaki esetleg ez miatt vega.

12 - es :

Így igaz.

2020. aug. 25. 15:41
 14/54 anonim ***** válasza:
64%
Én is kb ilyen idősen lettem vegán, magamnak főztem suli után. Nekem megengedték, de előtte tájékozódtam több forrásból is. Engedd neki, az tényleg jó ötlet, ha elviszed valahova. Talán csak hóbort, de őszintén, ha a fejébe vette, hogy mostantól nem eszik állati eredetűt, akkor nem igazán tudsz mit csinálni
2020. aug. 25. 15:43
 15/54 anonim ***** válasza:
57%

Maradjunk objektívek. A vegánságnak egészségügyi előnye nincs, csak hátránya. Környezeti szempontból sincs pozitív hatása. Fejlődésben lévőknek nem véletlen nem ajánlják. Viszont most ne ezen vitatkozzunk. Egy felnőtt azt tesz amit akar, ha ebben leli örömét, akkor éljen így.

Viszont egészséges gyerekeknek semmi szüksége az ilyen megszorító diétákra. Hiába mondják milyen egyszerű és olcsó, nem az. Egy gyerekben nincs annyi önfegyelem, hogy mélységeiben tanulmányozza a helyes vegán táplálkozást (értem ezalatt azt, hogy legalább pár évig ne betegedjen bele), nincs egy gyerekben annyi önfegyelem, hogy magának rendszeresen bevásároljon/bevásároltasson vegán termékeket a háztartásba,nincs annyi önfegyelme, hogy egész nap az evésen és az étkezések tervezgetésén elmélkedjen, hogy naponta főzzön és ételt készítsen magának. Az viszont tetemes plusz költség, hogy két embernek állandóan csak külön ételeket szabad vásárolni, állandóan két félét kell főzni, odafigyelni rá, hogy legalább megpróbálja pótolni/helyettesíteni/kiegészíteni a szükséges tápanyagokat.

Tehát ennek hatalmas az anyagi vonzata és a belefektetett idő és energia sem elhanyagolható. Nem hiszem, hogy ehhez kötelessége egy szülőnek asszisztálni, bár mindenki maga dönt. Egy egyedülálló szülőtől ilyen áldozatot elvárni pedig pláne értelmetlen.

Ezért én a vegánságot nem engedném a gyerekemnek. 18.életéve betöltése után azt csinál amit szeretne, de ilyen kérdésekben nem engednék dönteni egy gyereket.

2020. aug. 25. 15:56
 16/54 anonim ***** válasza:
32%
Magamból indulok ki, de én igenis képes voltam átgondolni ezeket a dolgokat is, és nem azért, mert ilyen kis ügyes-okos-különleges gyerek voltam, hanem mert elkötelezett voltam
2020. aug. 25. 15:59
 17/54 anonim ***** válasza:
90%
16 Igen, te ilyen vagy. De lásd be, a fiatalok nagyrésze nem ilyen. Tehát nem állítom, hogy nincs kivétel, de nem ez az általános.
2020. aug. 25. 16:03
 18/54 anonim ***** válasza:
20%

1. Ha vegán akar lenni, akkor nem tudod beleeröltetni az állati eredetü kajákat! Az eygetlen, amit elérhetsz a tiltással, hogy nem fog enni jóformán semmit otthon!

2. A vegán étrendnek nincs semmi egészégügyi hátránya, és nem kell feltétlen fözni sem semmit esténként, ugyanis a vegán nem feltétlen fött ételt jelent, hanem csak annyit, hogy növényi!

3. Ha sokan állnának át vega/vegán étrendre, akkor igenis csökkenne a haszonállat tartás, mert annak csak addig van értelme, amíg el lehet adni.

4. AZ ember ugyan nem növényevö - mellesleg a növényevök többsége NEM kérödzö, ellentétben néhan ostoba ember véleményével! -, de a többségnek fogalma sincs, mint jelent a mindenevö. AZ ugyanis nem az, hogy mindent KELL enni, hanem hoyg meg tudja emészteni az állati eredetü élelmiszereket is. Viszont a fö táplálék továbbra is a növény, állati eredüböl csak ritkán esznek a természetben is, az nem lényeges, csak ehetö.

5. A "húsra szükség van" csak a mai, jóléti társadalmakban került elö, korábban az emberiség nagy többsége alig evett valamennyi húst (kivéve az eszkimókat, de az speciális eset). Az elsö VH elött Európában egy ember átlagban évente kb 10 kg húst evett, ami havi egy kilót jelent a gyakorlatban, ennek ellenére nem volt senki emiatt beteg.

2020. aug. 25. 16:12
 19/54 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem ne legyen vegán. Egy embernek fontosak ezek a táplálékok. Van olyan. Vitamin amit csak ezekből tud nyerni.
2020. aug. 25. 16:15
 20/54 anonim ***** válasza:
46%
18 Légyszives ne hazudozz a kérdezőnek. Senkit nem zavar a vegánságod, a hamis információk viszont morálisan megkérdőjelezhetőek.
2020. aug. 25. 16:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!