Akkor ugorjunk vissza párat...
"A hús ételek fogyasztását semmivel sem lehet pótolni. Olyan anyagok vannak benne, amelyek zöldségekben nincsenek"
Mondanál ilyen anyagokat? :)
Itt hol van szó olyan anyagokról, ami csak a húsban van? Olyan anyagokat kértél ami a "hús ételekben" van, de a zöldségekben nincs.
"A hús ételek fogyasztását semmivel sem lehet pótolni. Olyan anyagok vannak benne (....)"
Ezt te írtad. Most komolyan nem érted a saját magad által írt mondatokat? :DD
Nem én írtam, az egy másik válaszoló.
Én feltételeztem, hogy "hús ételek" alatt az állati forrásokra gondolt. És mint írtam, a hús sokkal jobban hasznosul, mint az egyéb állati források, tehát tulajdonképpen az első mondata is igaz volt.
De még mindig nem tudom, mi mellett akarsz érvelni. Ha a vegánság mellett, akkor nincs igazad, ha nem, akkor egyet kéne értened hogy érdemes leírni, hogy csak növényi forrásból nem lehet minden szükséges tápanyagot bevinni.
62%-os: láthatólag csak veszekedni akarsz és nem vagy képes elfogadni, hogy nem neked van igazad.
Te csak annyit tudhatsz, amennyit húsevö/mindenevöként tapasztaltál, és ez igen egyoldalú, egy oldalt ismersz, a másikról meg csak hiedelmeid vannak.
Én sok évig voltam húsesvö/mindenevö, idöközben sok éve állati termék mentesen étkezö.
Ebböl következöen én mindkét helyzetet tapasztaltból ismerem, nem pedig egy elképzelt szemszögböl.
Ami tény, amióta nem eszem állati termékeket (csak feldolgozatlan zöldségeket, gyümölcsöket, hüvelyeseket, gabonaféléket és olyan péktermékeket, amelyek nem tartamaznak állati összetevöt), azóta a következöket tapasztalom.
Egyrészt - ez a szubjektív oldala -, azóta sokkal jobban érzem magam fizikailag is meg lelkileg is.
Másrészt - ez kevésbé szubjektív - azóta megszünt a sok éve meglévö heti többszöri fejfájásom, az idöjárás-érzékenységem és még több hasonló problémáma.
Harmadszor - és ez viszont teljesen objektív -, azóta az orvosi kivizsgálás eredményei is meg a laboreredmények is sokkal jobbak, az orvosok szerint optimálisak.
Ez annak ellenére, hogysemmiféle vitamint, táplálékkiegészítöt vagy egyebet nem szedek, csak a felsorolt élelmiszereket.
Ezek tények, és ezekkel nincs mit vitatkozni!
Ami meg a tudósok véleményét illeti: a régi, elmaradt tudósok állítják csak, hogy nem lehet állati eredetü élelmiszerek nélkül megélni, az új, aktuális kutatások éppen ellenkezöleg.
Ez nálam már az "ok boomer" szint, mikor a másik olyan fájdalmas marhaságokat ír, hogy egyszerűen kár komolyabban leállni vitázni, mert eleve reménytelen.
"Mármint mi a marhaság? Hogy a húsban van B12 és a zöldségekben nincs?"
IGEN, EGÉSZ PONTOSAN!!!!!!! Ugyanis a húsban SINCS!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!