Olcsó, laktató és egészséges kaják mind úgy állnak össze, hogy gabona + hüvelyes (néhány hét alatt fokozatosan egyre többet eszel, hamar hozzá fogsz szokni) + szezonális/fagyasztott zöldségek. Meg egy kevés dióféle/mag
Pl Csilis bab polentával, egy kevés darált földimogyoróval
Vöröslencséből Bolognai szósz barna tésztával napraforgómorzsával
Fehérbabos bulgursaláta
Brokkoli-borsó mártás diós hajdinafasírttal
Zab-bab burger
Édesburgonyás lencseragu kölessel
"A hús ételek fogyasztását semmivel sem lehet pótolni. Olyan anyagok vannak benne, amelyek zöldségekben nincsenek"
Mondanál ilyen anyagokat? :)
Na már vártam a választ: "jó-jó, de mondj még egyet!" :D
D-vitamin.
Elöször is D-vitamint a sezrvezet amga állítja elö egy provitaminból, ami kizárólag növényekben fordul elö.
Másodszor a lakosság nagy részének egész évben D-vitaminhiánya van, függetlenül attól, hogy mit eszik, mert csak napsütés hatására keletkezik a szervezetben, mégpedig erös és sok óráig tartó napsütés szükséges hozzá!
És miért számít hogy a húst evőknek is hiánya van? Több húst kéne enni? :D És nem igaz amit a B12-ről írsz, vagy szerinted hogy jutottunk hozzá amikor még nem volt szintetikus amit a takarmányba keverhettek?
Csak próbálod terelni a szót és nem ismered be hogy hülyeséget írtál, és van olyan tápanyag amit növényi forrásból nem tudsz bevinni.
Hajjaj, a b-12, az örök szent grál. :D
Nem zavar, hogy b-12 nem csak a húsban van? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!