Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy ne puffadjak vegankent?

Hogy ne puffadjak vegankent?

Figyelt kérdés

((legszives ne azok legyenek a valaszok h ne legyel vegan mert nem az volt a kerdes hogy legyek e vegan))

tippek?tanácsok?



2019. aug. 28. 18:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, idővel elmúlik. Mikor kezdted?, Nekem 2-3 hónap volt
2019. aug. 28. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyél lassabban, rágd meg alaposabban az ételt. A növények ugyanis rostosak és ha kettöt harapsz rajtuk és lenyeled, akkor felpuffadsz tölük.

Ha erre odafigyelsz, meg megfelelöen füszerezed öket, akkor nem lesz ilyen problémád.

2019. aug. 28. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:
100%

Erre figyelj: étel előkészítése, főzési idő, ételek kombinálása, ételek sorrendje.


Az is fontos, hogy mit eszel, de a fenti szempontokat általában figyelmen kívül hagyják.


Ha ezekre figyelsz, akkor jó esélyed van, hogy nem fogsz puffadni.


Ha pedig nem figyelsz ezekre, akkor jó esélyed van, hogy örökké puffadni fogsz, függetlenül attól, hogy mióta vagy növényi étrenden.


Ha gondolod, ki tudom fejteni bővebben, de röviden:


Előkészítés: áztass, csíráztass.


Főzési idő: ne főzd túl, ne főzd alul. Pl.zöldségnek alig kell főnie. Ellenben vannak bizonyos babok, amiket 1 óráig is főznöd kell.


Kombinálás: gyümölcsöt magában, zöldséget hüvelyesekkel v. gabonafélékkel v. magvakkal. Hüvelyeseket jobb nem párosítani gabonafélékkel.


Sorrend: először a gyorsan emésztődő ételeket edd (amik gyorsan átmennek rajtad). Rizs után ne egyél pl. gyümölcsöt. Vagy legalábbis várj jópár órát (mondjuk legalább 4-5 órát).


Mindezeket ne vedd szentírásnak, próbálgasd változtatni ezeket a tényezőket, hátha működik.

2019. aug. 31. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Előzőhöz hozzátenném a főtt ételekhez megfelelő fűszerek használatát. Tipikus párosítások: uborka- és tökfélékhez kapor, babfélékhez babérlevél, káposztához köménymag, paradicsomos ételekbe oregánó. Ihatsz gyógyteákat is, a gyömbér pl. nagyon hasznos. Illetve készíthetsz házilag savanyúságokat is, pl. savanyú káposzta, kovászos uborka, érdemes rendszeresen fogyasztani őket.
2019. szept. 1. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!