Milyen ételeket fogyasszak és hol vegyen meg őket, ha Vegán módon szeretnék étkezni? Van Vegán életmód tanácsadó akit felkereshetnék? Vannak vegán ételekre szakosodott bio boltok esetleg?
Elég keveset tudhatsz akkor a vegán étrendről, szerintem nem ártana utánaolvasnod, én azt tenném.
Hogy mit és hol, az nekem elég egyértelmű, zöldséges, piac, végső esetben élelmiszerbolt :D Ha bio termékeket keresel, akkor bio bolt. Nyilván növényeket ennél, a trükkös az, hogy hogyan vidd be mindazt, amire szüksége van a testednek. Személy szerint a változatosságra és az olajos magvakra nagyon építenék, de az én speckó étrendemet inkább ne keverjük bele.
Tartok tőle, hogy még vegánként is többféleképpen lehet értelmesen táplálkozni, nem ugyanaz felel meg a különböző embereknek, ez természetes.
Amúgy ha csak nem tudod, hogy nem tudod, hirtelen hogyan főznél, pl. a tejtermékeket elég könnyű egész jól helyettesíteni növényekkel. A tojás már nehezebb, mert az pótolhatatlan (semmi más nem hasonlít a tojásra), de azért anélkül is lehet mit enni. A tápanyagainak a pótlása már trükkös, mert a tojás komplett fehérje, de ha változatosan eszel, valamelyest utánaolvasva a dolgoknak, az is megoldható. De vegánnak lenni már tényleg nem olyan egyszerű, mint vegának, bár az utóbbit is lehet csinálni ész nélkül és egészségtelenül, nyilván.
azt javaslom, hogy facebook-on nézz utána a 30 napos vegán kihívásnak. maga a program véget ért már, de több heti menütervet is találsz ott receptekkel.
a kezdeti időszakban könnyebbség lehet. :)
ha gondolod, akkor írj privát üzenetet és küldök vegán recepteket tartalmazó blogokat.
Ha nem magába eszed a tojást, akkor könnyű kiváltani. Vega fasírtnál, sütiknél, tésztáknál simán működik nélküle is.
Tejtermék helyett meg vannak növényi tejek, joghurtok. Még variálhatod is, attól függően hogy mit készítessz.
Ami nekem a legnehezebb volt, az a sajt. Azt tényelg nehéz kiváltani.
Ha eddig hagyományos módon étkeztél, kivéve hús, az nem túl jó. A vegánságnak olvass utána alaposan, akár angolul is, blogokon találdz recepteket, vannak speciális alapanyagok, de ezek nem létszükséglet.
Vannak elvek, amire jó figyelni, de összességében nem nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!