Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Milyen ételeket fogyasszak és...

Milyen ételeket fogyasszak és hol vegyen meg őket, ha Vegán módon szeretnék étkezni? Van Vegán életmód tanácsadó akit felkereshetnék? Vannak vegán ételekre szakosodott bio boltok esetleg?

Figyelt kérdés
Eddig vegetáriánus voltam, de gondolkodom azon, hogy a tojást és tejtermékeket is elhagyjam. Csak akkor tényleg nem tudom , hogy mit ennék. Eddig lényegében hagyományos módon étkeztem kivéve hús.

2014. máj. 6. 21:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Elég keveset tudhatsz akkor a vegán étrendről, szerintem nem ártana utánaolvasnod, én azt tenném.

Hogy mit és hol, az nekem elég egyértelmű, zöldséges, piac, végső esetben élelmiszerbolt :D Ha bio termékeket keresel, akkor bio bolt. Nyilván növényeket ennél, a trükkös az, hogy hogyan vidd be mindazt, amire szüksége van a testednek. Személy szerint a változatosságra és az olajos magvakra nagyon építenék, de az én speckó étrendemet inkább ne keverjük bele.

Tartok tőle, hogy még vegánként is többféleképpen lehet értelmesen táplálkozni, nem ugyanaz felel meg a különböző embereknek, ez természetes.

Amúgy ha csak nem tudod, hogy nem tudod, hirtelen hogyan főznél, pl. a tejtermékeket elég könnyű egész jól helyettesíteni növényekkel. A tojás már nehezebb, mert az pótolhatatlan (semmi más nem hasonlít a tojásra), de azért anélkül is lehet mit enni. A tápanyagainak a pótlása már trükkös, mert a tojás komplett fehérje, de ha változatosan eszel, valamelyest utánaolvasva a dolgoknak, az is megoldható. De vegánnak lenni már tényleg nem olyan egyszerű, mint vegának, bár az utóbbit is lehet csinálni ész nélkül és egészségtelenül, nyilván.

2014. máj. 6. 23:18
 2/5 anonim ***** válasza:

azt javaslom, hogy facebook-on nézz utána a 30 napos vegán kihívásnak. maga a program véget ért már, de több heti menütervet is találsz ott receptekkel.

a kezdeti időszakban könnyebbség lehet. :)

ha gondolod, akkor írj privát üzenetet és küldök vegán recepteket tartalmazó blogokat.

2014. máj. 7. 13:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen, a blogok hasznosak tudnak lenni :) Elég könnyű vegán blogokat találni, beírod gugliba, hogy vegán, recept, esetleg még valami és máris találsz egy csomót... Ajánlom a nyersvegánokat is, fantasztikus ételeik vannak. Még csak vegának se kell lenni ahhoz, hogy értékelje őket az ember.
2014. máj. 7. 15:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha nem magába eszed a tojást, akkor könnyű kiváltani. Vega fasírtnál, sütiknél, tésztáknál simán működik nélküle is.

Tejtermék helyett meg vannak növényi tejek, joghurtok. Még variálhatod is, attól függően hogy mit készítessz.

Ami nekem a legnehezebb volt, az a sajt. Azt tényelg nehéz kiváltani.

2014. máj. 15. 10:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha eddig hagyományos módon étkeztél, kivéve hús, az nem túl jó. A vegánságnak olvass utána alaposan, akár angolul is, blogokon találdz recepteket, vannak speciális alapanyagok, de ezek nem létszükséglet.

Vannak elvek, amire jó figyelni, de összességében nem nehéz.

2014. máj. 18. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!