Mit javasolnátok? Legyek vegetáriánus vagy sem?
Kihagynál egy jó disznótorost?
Vagy egy jó bográcsozást?
Ha csirkemellet éshalat, tejtermékeket eszel, akkor nem vagy vega, én is csak ezeket eszem és nem érzem magam vegának, disznót és marhát évek óta nem ettem és nem is kívánom.
Szerintem ebben a korban változatosan kell táplálkozni, sem keveset, sem túlenni magad, de kell a hús is, a zöldség is, és sok gyümölcs. Már azzal is egészségesebben táplálkozol, ha kerülöd a fehér lisztet, az üditőket, a sok nasit, de a szervezeted mindig jelzi, hogy mire van szükséged, hallgass rá.
Első: egyiket sem szeretem. :)
Szerintem nem kell vegetáriánusnak lenned, elég ha kerülöd a zsíros ételeket.
Nem teljesen értem, hogy jön ide a hús evése, nem evése... Én sem lakom jól a zöldség-gyümölcstől, ezért is eszem tojást, olajos magvat, zsírt (jobbára növényit) :) Aki vega, de nem paleós, annak még egy csomó plusz ételcsoportja van az enyémhez képest (nem vagyok paleós se, csak történetesen majdnem, mert nekem így jó). Márpedig nekem is van elég, a fentiek. Bár bizonyára van, aki szerint az én elég magas zsírfogyasztásom nem egészséges, szerintem kifejezetten az, de nem baj, ha mást gondolunk. Fontos, hogy az ember úgy egyen, ahogy ő jól érzi magát. Az én testem elég rendesen visszajelez, ha mégsem megfelelően eszem, s akkor korrigálok :) Nekem az jó, ha szinte sosem eszem húst, az a havi kb. 20 deka is csak hedonizmusból van (plusz szocializáció, túl nagy áldozat kihagyni egy bográcsozást, ahol nem ipari hús van). Évekig vega voltam a gyerekkori hússokk után (minden héten hús, ráadásul csirke... brrr).
Való igaz, egyszerűbb lehet jóllakni, ha hús is van a lehetőségek között, de azért nincs problémám így sem (hússal viszont lenne, az egyszerűen nem opció). Volt már vegán ketogén szigorúan paleo napom is, nem maradtam éhen :P Meg lehet oldani. Zsírosan mindenképp, de bizonyára máshogy is. Kérdés, mi a kérdezőnek az egészséges... Ha tejet iszik, akkor ehet pl. kölest is, az utóbbit tartom értelmesebb ételnek... Azzal s zöldséggel azért nehéz lehet nem jóllakni, bár nem vagyunk egyformák.
" Hús közül csak a csibemellet és a halat natúron "
Felesleges a kérdésed. Így nem vagy vega, csak válogatós.
Azt, hogy vegetáriánus akarsz lenni, vagy sem csak te döntheted el! Ha így érzed magad fittnek, egészségesnek, így érzed magad jól, akkor ezzel az életmóddal élj! Ám ha a hús egy biztosabb pontszámodra, úgy értem nehezebben válnál meg tőle, vágysz rá, esetleg fő tápanyagforrásod semmi képen nem akarlak (és senki más se tegye) eltántorítani a hústól, megvonni tőle. Magadban döntsd el mi szimpatikusabb, kellemesebb, és fontosabb számodra és a szerint élj! De ezt te döntsd el, mert te tudod a legjobban!
A legjobbakat kívánom neked!
Remélem tudtam segíteni.
Ennek a kérdésnek semmi értelme.
Mi nem tudjuk helyetted eldönteni, hogy légy-e vegetáriánus, vagy sem. Ha jónak látod, próbáld ki, aztán meglátod tetszik-e.
Egyébként ha nem laksz jól zöldségtől, akkor valamit rosszul csinálsz. Milyen zöldségeket eszel pl.? A hüvelyesek nagyon laktatóak, ahogy valaki írta, az olajos magvak is.
Pár én egy töltött/tekert/stb. cukkinit, padlizsánt, kaliforniai paprikát és társait sem neveznék könnyűnek.
ez nem így működik, eleve ha gondolkodnod kell rajta, hogy legyél e vagy ne, akkor nem vagy és nem is lehetsz az (és nem is kell, mert ha kívánod, edd!) én pl vega vagyok, mert nem kívánom, nem tudom megenni, rosszul vagyok már a szagától is
(gyerekként amikor még lekönyörögték a torkomon gyakran kihánytam)
az igazi vegáknál ez nem választás kérdése főleg, egyszerűen így vagyunk 'bekapcsolva' :D
de amúgy ismerek olyat aki csak egészségügyi okokból vagy vallási okokból hagyta el és eleinte nehezen ment neki, de évek múlva neki is kialakult a húsundor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!