Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A “húsevő” emberek akkor is...

A “húsevő” emberek akkor is ennének húst, ha azt úgy kellene elfogyasztaniuk, ahogy a természetesen húsevő állatoknak?

Figyelt kérdés
2019. okt. 24. 13:53
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:
Vajon hol maradna életben a mai ember, ott ahol csak növényeket lehet fogyasztani (mindenfélét, de hőkezelés, fűszer nélkül), vagy ott, ahol csak állatokat (mindenfélét, szintén hőkezelés, fűszer, fegyver nélkül)?
2019. okt. 24. 15:10
 22/42 anonim ***** válasza:
77%
A #10-es válaszról jutott eszembe... Kantonban állítólag még a közelmúltban is divat volt a nyers majomagy fogyasztása. Méghozzá oly módon, hogy az éttermekben az állatokat beszorították egy speciálisan kiképzett asztal alá úgy, hogy csak a fejük teteje látszódjon ki. A pincér aztán meglékelte a fejet, a vendégek pedig vígan falatoztak belőle, míg az állat odalent még javában élt. Őszintén szólva kicsit azért urban legend jellege van a sztorinak, de már több, független forrásból is hallottam, illetve olvastam. Illetve a kantoniak valóban híresek arról, hogy mindent megesznek, ami mozog, még kínai léptékkel mérve is eléggé elvetemültek ilyen szempontból. Elég csak ellátogatni egyszer a Qingping piacra, ahol szinte mindent lehet kapni élő és döglött változatban egyaránt.
2019. okt. 24. 15:15
 23/42 anonim ***** válasza:
27%

A 10-es vagyok, ez borzalmasan hangzik.... :S

Inkább rágcsálnám a kalász búzát (az amúgy is tök finom nyersen, a szárról lenassolva) :DD

2019. okt. 24. 15:27
 24/42 anonim ***** válasza:
81%

"Pl. saját erőből legyőzni az állatot (fegyverek nélkül), saját karmokkal, fogazattal szétmarcangolni és megenni."

Ismételten csak azt tudom javasolni, keress rá a csimpánzok vadászatára és a zsákmány elfogyasztására.

Ök "saját eröböl" győzik le az állatot - természetesen fegyverek nélkül -, és minden segédeszköz nélkül "marcangolják szét" illetve eszik meg!

Az egyetlen "fegyverük", hogy csoportosan vadásznak és közösen képesek levadászni más - értelemszerüen tölük kisebb - állatokat, a legtöbbször más majomfajok kölykeit.

2019. okt. 24. 15:45
 25/42 A kérdező kommentje:
Akkor senki? Sejtettem.
2019. okt. 24. 16:21
 26/42 anonim ***** válasza:
64%

"Pl. saját erőből legyőzni az állatot (fegyverek nélkül), saját karmokkal, fogazattal szétmarcangolni és megenni."

Miért kellene? Feltaláltuk fegyvert, amivel elejtjük az állatot több tízezer éve, a kést, amivel megnyúzzuk, a tüzet, amin elkészítjük.

Ugyanúgy mint az arató-cséplő gépet, amivel learatjuk, kicsépeljük a gabonát, a malmot, amivel lisztet készítünk belőle. A technológiát, amivel kenyeret sütünk a gabonából. A tüzet, amivel megfőzzük, sütjük a burgonyát.

2019. okt. 24. 16:25
 27/42 anonim ***** válasza:
71%

"Vajon hol maradna életben a mai ember, ott ahol csak növényeket lehet fogyasztani (mindenfélét, de hőkezelés, fűszer nélkül), vagy ott, ahol csak állatokat (mindenfélét, szintén hőkezelés, fűszer, fegyver nélkül)?"

Kétségtelenül ott, ahol állatokat lehet fogyasztani. Mert azt elkapod, elejtetted, és miért is ne lenne fűszer a vadonban? De tényleg? És miért is ne ne lenne hőkezelés? Azért elég rég feltaláltuk a tüzet.

De aki növényt akar enni, annak vetni, aratni kell, az időigényes, ősszel elvetem, tavasszal leszedem, a vadkacsát meg levadászom, megsütöm, már eszem is.

2019. okt. 24. 16:34
 28/42 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Tehát a kérdésben említett körülmények közt senki sem enne húst.

2019. okt. 24. 16:40
 29/42 anonim ***** válasza:
80%
ugyis
2019. okt. 24. 17:08
 30/42 anonim ***** válasza:
82%

"Tehát a kérdésben említett körülmények közt senki sem enne húst."

Aztán kenyeret ki enne? Zabkását? Puliszkát? Olajos magvakat?

2019. okt. 24. 18:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!