Néró - miért kell bele ilyen rengeteg tojássárgája?
Nem ettem még soha ilyet, de egy ismerösnek szerettem volna készíteni karácsonyra ajándékba.
Viszont a recepteket olvasva nagyon bizonytalan lettem, mert így nem igazán az az árkategória, ami nekem beleférne.
Ezért szeretném megtudni, miben másabb ízre/állagra, ha ilyen sok tojás sárgája van a tésztában, mennyire észrevehetö a különbség más aprósüteményekhez képest?
Nagyon köszönöm, ha segít valaki.
Miért nem sütsz fél adagot?
Nekem nagyon a módszerek, hogy az új receptekből fél adagot készítek, kipróbálni, megkóstolni ennyi is elég.
Csatlakozom az előzőhöz, én sokszor pici adaggal kezdem, főleg, ha drága alkatrész van benne (nekem a tojás nem az, mert így is, úgy is kvázi muszáj ennem nem keveset, nekem a vaj a problémás az ára miatt).
A tojássárgája nagyon jó, zsíros, édes cucc, roppant tápanyagdús is, igen jót tud tenni a sütiknek. Az egyik kedvenc sütimnek a fele tojássárgája, no abból egész pici adagot csinálok, de igen jó. Eleve annyira gazdaggá teszi a tojássárgája, hogy kevesebb kell belőle. Persze ez ízlés dolga is (s étrendé, a szervezet toleranciája is ott van).
De ha sajnálod a sárgájákat, süthetsz mást, rengeteg kevés tojásos, sőt tojástalan aprósüti akad.
KÖszi a válaszokat.
A fél adag jó ötletnek tünik, amiért nem gondoltam rá, az az, hogy ha jó, akkor az nagyon kevés lenne, ha meg még sütök hozzá, akkor dupla munka. De ennek ellenére valószínüleg ez lesz, mert ha nem jön össze, akkor sokat kell kidobni.
Tegnap megsütöttem a 82%-os válaszoló receptje szerint.
Egész jól sikerül, de azért legközelebb lesz pár dolog, amire jobban figyelek.
Elöször is rájöttem, hogy nem karikákat, hanem pöttyöket kell nyomi a tésztából, a karikák sokkal laposabbak lettek.
Másodszor sütés közben megnö, ezért elég kb 2 cm-es átméröjü tészta - az enyémek túl nagyok lettek, mert erre nem gondoltam.
Harmadszor gyakorlat kérdése, hogy nagyából egyforma méretüek legyenek, erre legközelebb jobban figyelek.
Negyedszer, ha nem elég hideg a tészta sütés elött, akkor jobban terül és kevésbé emelkedi. Nekem az elsö tepsi lett ilyen, a második szebben sikerült, mert a várakozási idöre hidegre tettem.
Ízre nagyon finom, és szép is - nekem még külön szerencséb volt a tojásokkal, mert nagyon szép narancsos sárga színüek voltak, így sokkal szebb szine lett a kész sütinek is.
A csokicsíkozás is egész jól sikerült, csak folyamtosan mozgatni kell, egyszer megállt a ekzem kis idöre, ott nem csík, hanem egy folt lett belöle.
Nagyon köszönöm a receptet is, meg a segítséget is. Meg mindenkinek elöre kellemes karácsonyt kívánok!
ügyes vagy! örülök hogy izlett.
másodszorra mâr tökėletes lesz :)
de miert gondoltad hogy köröket kell nyomni!? a kėpen is látszik hogy fėlgömbökből âll össze.
ha egy kicsit mėg variálni akarsz rajta akkor csinàlhatsz barna nėrokat is,kakaópor hozzáadâsaval, de akkor annyival kevesebb liszt kell bele.
a csokizast meg ugy is szoktam hogy az egyik felėt csokiba mártom,es igy is nagyon guszta..
ja es a töltelėke lekvãr helyett lehet párizsikrėm is.
Öszintén szólva fogalmam sincs, miért kör járt a fejemben, mert igaz, hogy nem voltak "lyukasak", de csak nem lettek elég félgömbszerüek sütés után sem.
A párizsikrémet nem ismerem, van valami bevált recepted hozzá?
Biztos fogok többször is ilyet sütni, mert a családnak kifejezetten tetszik. Nekem csak a képe volt a fejemben, gyerekkoromban sokszor láttam ilyet, de mivel én nem szeretem az édességeket, ezért nem tudtam, milyen.
A csokizás nekem így kifejezetten tetszett, de ki fogom legközelebb a mártogatós variációtis próbálani.
Még egyszer nagyon köszönöm a segítségedet, nagyon kedves töled!
párizsikrėm vėgülis egy csokikrėm. ilyen szokott lenni pl a ludlábsütibe is.
nem egy kaloriamentes krėm, de nagyon finom.
1dl tejszin (nem növėnyi)
25 dkg kristalycukor
1 kocka ráma
5 dkg ėtcsoki
4 dkg kakaopor
a tejszint es a cukrot összefözzük es ha felforrt, darabig (1-2 perc) kislángon forraljuk tovabb.
Majd lehuzzuk a tűzről, es fėl kocka rámát belekerjük a forro tejszinbe. aztan a csokit es a kakaport is elkeverjük benne.
ekkor mar nem kell visszatwnni a tűzre.hanem amikor mar már kihült vagy csak kicsit langyos akkor a ráma másik felėt elektomos habverővel hozzákeverjük. fontos hogy a ráma szobahőmėrsėkletű legyen külōnben csomos lesz a krėmed. ha nagyon lágy lenne a krėmed akkor rakd be a hütőbe. ha sokáig bent marad akkor viszont lehet tul kemėny lesz, ilyenkor kicsit rakd vissza a tüzhelyre. de közben kevergesd..!
isteni finom!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!