Néró - miért kell bele ilyen rengeteg tojássárgája?
Nem ettem még soha ilyet, de egy ismerösnek szerettem volna készíteni karácsonyra ajándékba.
Viszont a recepteket olvasva nagyon bizonytalan lettem, mert így nem igazán az az árkategória, ami nekem beleférne.
Ezért szeretném megtudni, miben másabb ízre/állagra, ha ilyen sok tojás sárgája van a tésztában, mennyire észrevehetö a különbség más aprósüteményekhez képest?
Nagyon köszönöm, ha segít valaki.
Nem tudom neked milyen recepted van, ebbe 8 tojás kell és a fehérjét is felhasználja. Akik elkészítették (kommentek) azok nagyon dicsérik. Ebből a mennyiségből állítólag 100 db lesz, azaz 50 süti.
Én sajnos nem tudok neked sem erről, sem másról véleményt mondani, mert a dán vajas kekszen kívül más apró sütit nem szeretek.
ėn pont ma sütöttem meg. cukráazkėbt anno az alábbi recept alapján csinaltuk
15 dkg ráma
15 dkg porcukor
5 tojassárgája
2 vanil. cukor
15 dkg liszt
Szia kedves!
Süss linzert, ha a néróba sajnálod a tojást. Én is sajnálnám, nekem egyáltalán nem finomabb más aprósütinél
30 dkg finomliszt (~50 ft)
20 dkg vaj ( 1 kocka margarin nálunk 160-200 ft, 25 dkg)
10 dkg porcukor (~200 ft 50 dkg, 10 dkg=40 ft)
1 db tojássárgája (1 doboz 400 ft, 1 db 40 ft)
1 csomag vaníliás cukor (15 ft)
0.5 citromból nyert citromhéj (50-60 ft)
1 teáskanál sütőpor (10 ft/zacsko)
15 dkg sárgabaracklekvár (1 üveg olyan 200-400 ft kozott)
Köszi az eddigi válaszokat. (Kérlek, ne vesszetek össze az "igazi" linzeren!)
Akkor úgy módosítánám a kérdésemet, hogy miben más a néró, mint a linzerek - puhább, omlósabb, más ízü vagy mi a különbség?
5!
Az eredeti linzertészta csak és kizárólag liszt, porcukor és vaj. Se margarin, se tojás, se sütőpor nem kell bele. Linkelhetsz millió repetet, én is tehetném, de minek. Az eredeti 3 rész liszt, 2 rész vaj, egy rész porcukor.
a linzer valoban csak vaj, porcukor, liszt.
soha nem raktunk mást bele a cukrâszüzembe sem.
A nėro sokkal omlosabb mint a linzer. nálunk percek alatt elfogy..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!