Mibe kell sok tojássárgája? (Fehérje nélkül)
Máskor inkább a fehérje szokott megmaradni, de legutóbbi sütéskor mindenbe fehérje kellett. :)
Tudnátok mondani olyan sütiket vagy bármi egyéb, akár sós ételt is, amibe csak tojássárgáják kellenek és fehérje nem?
Megcsinálhatnám az egészet rántottának, de az azért luxus lenne... :) 10-15 sárgája tuti van, ha nem több. És lefagyasztottam egyelőre.
Ha valahogy sikerülne megfőznöd, akkor házi majonézhez:
- főtt tojás sárgája összetörve (főzd meg + turmixold!)
- mustár
- joghurt
- só, bors (egyéb főszer ízlés szerint)
Egy pár db-bal megpróbálnám a helyedben.
Ne már, a majonézhez főtt sárgája kell, ez komoly???
Hát majonézt igazából nem akarok, nem kedvenc, viszont a mustárra magam is gondoltam, mert még sose próbáltam. (Az ugye úgy készül, hogy vadul keverni kell a sárgáját és cseppenként bele az olaj? Vagy ez lenne a majonéz? Jajj nem tudom, most belekavarodtam, pedig főzősműsorokban már láttam. :D De azt tudom, hogy a majonézt, legalábbis a gyárit nem szeretem. Akkor létezik, hogy azért a főzősműsorban levő tetszett??! Na ezen gondolkodom. )
Egyébként ebből nem kísérletezném ki mégse, mert már lefagyasztva a tojássárgáják, nehogy emiatt ne sikerüljön. Bár tudom felengedve is megmarad az állaga, de biztos ami biztos inkább belesütném/főzném valamibe. :)
Csinálj belőle pudingot
Tojássárga liszt cukor tej vagy ha ha teszel bele langyosra hűtve vajat lesz egy fincsi krémed azt meg akár babapiskótás kekszes cuccnak meglehet csinálni.
Amúgy a majonézhez nem kell megfőzni a sárgát nyersen kel fokozatosan adagolva hozzá az olajat majd mustár citrimlé so bors ha meg teszel bele tejfölt (nem joghurtot) akkor lesz tartár mártásod.
Tojáskrémet is csinálhatsz ahoz meg kell fözni.
:) Érdekes, mert mint írtam, máskor fehérje marad... De most valahogy alig jut eszembe csak sárgáját igénylő süti vagy egyéb. Felötlöttek bennem az égetett tésztás sütik, de lám abba is egész tojások kellenek. :)
Hm, most hogy egyikőtök a pudingot említi, beugrott a surányi nevű süti. Talán annak a krémje pont ilyen, és sok sárgáját igényel. Majd megnézem. :)
Előző vagyok megtaláltam. Ennek a tortának a krémje.
Szoktuk csak a csokikrémet csinálni pohárkrémnek. (Picit kevesebb cukrot szoktam beletenni, de ez ízlés kérdése). Ha tortának csináljuk, akkor a piskótát savanykás lekvárral töltjük meg.
Angolkrémbe.
Kalácsokba, egészen a briósig.
ebbe a sütibe 6 sárgája kell! fonom és fémdobozban sokáig eláll.
A majonézbe nyers tojássárgája kell, az elsö hülyeségeket ír, föttböl sosem lesz majonéz, legfeljebb ö nevezi annak.
Kérdezö: A legegyszerübb megoldás, ha lefagyasztod a fölösleges tojássárgájákat, 2-3 db-onként külön-külön csomagolva, mert így felhasználáskor jobban tudod adagolni.
Hütöben kiolvasztva ugyanúgy tudod használni, mintha friss lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!