Ez a mondat így elvégezhető vagy elírás? "A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citrom héját, a vaníliát és fehéredésig keverjük. "
Keverjed te csak a sárgáját a cukorral, nem kell csodálkozni úgy nem lessz fehér ha csak ránézel.
Ugyan igy kezdödik a Tirami su is: a sárgáját a cukorral addig keverjük mig fehér nem lessz, ekkor jön bele a Mascarpone. A tojásfehérje külön lessz felverve és csak utánna jön a sárgájához, ami már fehér.
Minden régi recept úgy írja, hogy a sárgáját a cukorral fehéredésig keverni ! és úgy is van, bár régen fakanállal kevertük, kristálycukorral (ez volt az igazi ) és valóban majdnem fehér lett, mire a cukor elolvadt a sok keveréstől.
Jó kis izommunka volt:)
ma már géppel is lehet sokkal rövidebb idő alatt, de akkor is fehéredésig kell keverni, ami alatt persze nem hófehéret kell érteni...
Szia! Először - amikor tizenéve (tizenévesen)- ezt olvastam receptben, én is meghökkentem. Aztán Anyu elnevette magát, és közölte, hogy nyugodjak meg, nem félreírás :). Nem lesz teljesen fehér, de nagyon halvány sárgás-fehér lesz - persze kitartó munka árán... (persze nem engedte, hogy gépi segítséget igénybe vegyek :), de így legalább értékelem a modern technikát...)
Nyugi, nem kérdeztél butaságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!