Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van kb.1 kb. apróra reszelt...

Van kb.1 kb. apróra reszelt répa és zeller keverékem. Mit főzzek amihez ezt fel tudom használni? Nyersen már nem bírjuk megenni.

Figyelt kérdés
Picit el lett méretezve a salátának való és ez már a "maradék"

2013. okt. 7. 09:13
 1/10 anonim ***** válasza:
Sóban tedd el kisüvegekbe, máskor jó lesz ételízesítőnek.
2013. okt. 7. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Reszelj hozzá krumplit is, fűszerezd, tojás, forgasd morzsába és süsd meg olajban zöldségropogósnak. Isteni. Lehet hozzá valami mártást kutyulni.
2013. okt. 7. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Vadas szószt. Bármilyen levest.
2013. okt. 7. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Kremlevest, fasirtgolyocskakat, zoldseges ragut vagy szoszt husra teve,tesztaval vagy rizzsel, koretnek puret. En ettem mar karfiolpuret, csicsokapuret,brokkolipuret es finom volt nagyon,szerintem ezekbol is jo lesz. Vagy hasznald fel fozelekhez.
2013. okt. 7. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek :)

Viszont nem vagyok túl gyakorlott háziasszony, úgyhogy kicsit részletesebben tudnátok segíteni?

- mennyi sóval tegyem el és hűtőbe vagy csak úgy?

- hogyan csináljak belőle mártást a tésztához?

- levesnek lesz íze attól, hogy ilyen nagyon apró zöldséget főzök bele?

Köszönöm a segítségeket!!!

2013. okt. 7. 09:50
 6/10 A kérdező kommentje:
És pürének hogy tudom megcsinálni? Ha bele teszem vízbe főzni, félek, hogy szétmállik, mert nagyon apróra van reszelve.
2013. okt. 7. 09:52
 7/10 anonim ***** válasza:
Ahogy írták: reszelj még hozzá pár szem nyers krumplit, sóval-borssal-fokhagymával 1-2 tojással + liszttel gyúrj belőle fasírozottat. A kis gombócokat sütés előtt forgasd zsemlemorzsába, miközben kb. 2-2,5 cm. vastagra ill. vékonyra lapítgatod. Akkor egész biztosan kb. egyformán fog minden része egyszerre megsülni. Egy azért a zsírban/olajban fordítsd át, hogy mindkét oldala szépen megsüljön.
2013. okt. 7. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha pürének, vagy krémlevesnek szeretnéd, akkor főzd puhára és botmixerrel pürésítsd.

zöldségfasírtnak jó, ahogy van, csak liszttel, tojással kell gyúrható masszává alakítani.

Régen volt reszelt zöldség leves is, ami nagyon finom volt egy kis tésztával.

persze ízlés szerint mindent lehet fűszerezni.

2013. okt. 7. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Mártásnak is pürésíteni kell, és tejföllel vagy főzőtejszínnel dúsítani.Tésztával finom lesz.
2013. okt. 7. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

A sós eltevéshez egy kiló tisztán mért darált zöldséghez 20 deka só kell. tartósító nem szükséges.

igaz ezt többféle zöldségből ( plusz még petrezselyemgyökér, karalábé, hagyma) szokták eltenni, és általában nagyobb mennyiségben.

inkább valami gyors felhasználást válassz, a már ajánlottak közül.

2013. okt. 7. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!