Mibe kell sok tojássárgája? (Fehérje nélkül)
Máskor inkább a fehérje szokott megmaradni, de legutóbbi sütéskor mindenbe fehérje kellett. :)
Tudnátok mondani olyan sütiket vagy bármi egyéb, akár sós ételt is, amibe csak tojássárgáják kellenek és fehérje nem?
Megcsinálhatnám az egészet rántottának, de az azért luxus lenne... :) 10-15 sárgája tuti van, ha nem több. És lefagyasztottam egyelőre.
1-es vagyok!
Húsvét után kérdezte valaki, hogy sok főtt tojás maradt ki, mit kezdjen vele. Azzal kezdte egy illető a válaszát, hogy a sárgáját turmixolja le, majd adjon hozzá...
Ha hülyeség, akkor hülyeség, én még nem próbáltam ki.
Tiramisu!
A rendes tiramisuba nem kell fehérje és tejszín sem, ha kipróbálod, nem fogod másképp készíteni ;) [link]
Én krémeket szoktam készíteni belőle (még jégkrémet is), ezt már írták, de ott van pl. a tojáslikőr is...
Semmi gond nincs a luxus rántottával, bár én is ritkán csinálom :) Sok ételembe kell sárgája.
Plusz van mikrós sütim, amiben tojássárgája, mák vagy dió, édesítés, sütőpor vagy más efféle (nálam szódabikarbóna és almaecet) van. Ma is azt ettem, mákosat. 2 tojássárgájából s vagy 2 dkg mákból pár falatnyi lett... Szerintem ha 12-ből csinálnék, azonnal szétkapnánk ketten ebédre, leves után...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!