Sok sütemény receptnél miért csak a tojás sárgáját kell beletenni?
Figyelt kérdés
2018. aug. 30. 13:19
2/4 anonim válasza:
Mert az lágyít, a fehérje pedig keményít.
3/4 anonim válasza:
A sárgája gazdag ízt ad, és egységes textúrát ad a sütinek; összekapcsolja a folyadékokat és a zsírokat (emulgeál), ez segíti az egyenletes eloszlást.
A fehérjétől száraz lehet a tészta
4/4 anonim válasza:
Mert úgy a jobb.
Ma én is csak sárgájás mikrós sütit sütöttem. Sokkal finomabb, gazdagabb, zsírosabb sütit kapok így. Ha beleteszem a fehérjét is, vízízűbb lesz, hiszen a fehérje főleg víz s nincs valami sok íze sem (próbáltam már úgy kenyeret sütni, hogy víz helyett főleg tojásfehérjét használtam, nem tűnt fel a különbség, mondjuk egy egész tojás eleve van benne, az lehet, hogy elfed valamit). Egészen más állagot ad a roppant zsíros és igen ízletes sárgája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!