Miert nem foznek a mai Nők, Anyák? Kinek mi az oka, hogy nem foz?
Gondolom, nincs hozzá kedve, jó neki a rendelt...etc.
Én unom a rendelt ételeket meg amúgyis, mindig szerettem főzni, így én akkor is főztem, ha túlóra után fél 10-kor estem haza. Mondjuk gyerekem nincs, de az inkább motiválna, vannak egyszerű ételek.
Csatlakozom azokhoz, akik nem értik, miért pont a nők vannak megcélozva, a nem teljesen mindegy, ha főzésről van szó. OK, ha a fickó sokkal többet dolgozik, akkor ne főzzön, de amúgy kb. ugyanúgy elvárható tőle is.
S nem értem, de van, aki tényleg pocsékul főz. Sok ilyen emberről hallottam, a párom és a saját családomban is volt ilyen. Az egyik ősöm parasztasszony volt, rengeteg remek alapanyaggal, egész életében főzött és mindig iszonyatosan rosszul. Az ilyen inkább rendeljen, mindenki jobban jár.
Ha a rendelt étellel nincs gond, én nem akadok ki, bár persze nem irigylem azt a gyereket, akinek a családjában nincs főzés otthon legalább hétvégén s ünnepekkor. Nekem ez nagyon fontos volt gyermekkoromban, értékeltem.
Megoszto a kerdesem amint latom. A fozes mierz nyug egyeseknek???? Egy spagetti vagy egy tojasos nokedli osszeallitasa max fel ora. Ennyi ido elmehet a facebookozasbol vagy epp a tvzesbol. En sem fozok minden nap. Altalaban 2 napra megfozok.
A pasi is fozhet,miert ne?! A lenyeg hogy otthon keszult etelt fogyasszunk.
Sokszor elszornyulkodok,hogy a nagy puccos ettermeknel a cigiszunetben milyen arcok allnak kint... Majd azzal a kezzel bemennek es elkeszitik az inycsiklando kacsamellet... Hat kosz. Szamomra elrettento inkabb mint vonzo.
A gyerekeknek a mai vilagban epp eleg karos dologgal kell megkuzdeniuk,es epp ezert nem szabadna,hogy a vasarnapi ebedet mondjuk etteremben egyek meg :(
Kifogast szazat lehet talalni! De az vagy amit megeszel! Szerintem a fozesnek sok koze van a noiesseg megjelenesehez. A gondoskodast es a figyelmesseget tukrozi.
OK, akkor te így gondolod. Nincs semmi baj a véleményeddel, de azt nem vágom, miért értetlenkedsz, ha mások megírják a sajátjukat (miszerint nem feltétlenül főznek, nincs kedvük, nem szeretnek, nem ez a fő kérdés az életükben stb.), és az nem vág egybe a tiéddel.
Neked központi kérdés a főzés, ez szép dolog.
Másnak meg nem az. megírták többen is, miért. És ezzel sincs gond.
A választ nem tudom.Már a harmadik feleségemet tanítottam meg főzni. Jól járnak velük a férfitársaim. (vagy legalább is a főztükkel)
Mielőtt a hölgyek betámadnak én is munka, néha 2 munkahely mellett főztem.
Férfi vagyok, munkahelyem van és itthon állatokat tartok. Ettől függetlenül főzök magamra, leginkább, mert a jó ételeket szeretem. Van, hogy előre készítem el pár napra, így több időm van lustálkodni.
Azért akkor sem várnám el senkitől sem, hogy főzzön rám, HA van munkahelye. Másrészről meg akikkel eddig összehozott a sors, azoknál sokkal jobban főztem...
Olvastam olyan hozzászólást is, hogy fél-3/4 óra alatt is el lehet készíteni valamit. Belegondolva tök igaz, bár én ezt az időt nem tekintem főzésnek, mert mellette simán tudok valami filmet hallgatni, vagy akármi. Számomra az a főzés, mikor ~2 órára leköt, mert macerás. Viszont nincs mit tenni, ha azt kívántam meg, akkor azt fogom készíteni.
Igen. A fozes 2 oranal kezdodik :) akkor mar alkotni lehet. Ha minosegi etelt akarunk fogyasztani,azt nekunk kell elkesziteni.
Egyes etelek fozese vagy sutese kozben en vasalni is szoktam,tanulni a gyerekkel,teregetni.... Minden megoldhato. A kerdes,hogy akarjuk e.
Én jól főzök mások szerint is, olyannyira, hogy nevezetesebb alkalmakkor engem kérnek a barátaink főzni.
Mindig főzök a családomnak, imádom, ahogy dicsérik, pedig dolgozom, napi 10 órát.
Hétköznap elég egy egytálétel, esetleg főzelék fasírttal, pörkölttel, vagy egy leves, hozzá palacsinta, túrógombóc, vagy rizskoch, ez lesz a másnapi ebéd is.
Ha közben vakaródzom is, megvan mindennel együtt max. 1 óra alatt, közben beszélgetünk, néha a tévére pillantok, berakok egy gép mosást, vagy míg fől ránézek a netre.
Élek, virulok, itt vagyok!
Hétvégén aztán lehet 2-3 órát kreatívkodni a kajával, akkor belefér.
A férjem is tud főzni - szeret is - de lassú, körülményes és úszik a konyha, ezért én nem akarom, hogy főzzön.
Kiveszi a részét olyan dolgokban, amihez férfi kell és én nem tudom megcsinálni, én meg cserében jó kajákkal (is) kényeztetem.
Nem kell sem önmagunknak, sem egymásnak, vagy idegeneknek bizonygatnunk semmit, nekünk ez a normális.
,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!