Piskótát sütök, miért nem sül a belseje?
Kakaós piskótát sütök tortaformában. Már egy fél órája sül,a külseje jó,de ahogy megmozdítom a formát "lifeg" mozog benne a piskóta. Fogpiszkálót nyomtam bele és a közepe mèg teljesen folyós. Félek ,hogy a külseje meg fog égni. Most alul-felül sütésen van (elvileg)
Mit csináljak?
1 db tojásból??? Már ne is haragudj, de ez miféle recept már??? 1 tojásból hogy tudod tortaformába önteni? Az egy lapos valami lesz.
1. szerintem dobd ki, úgy ahogy van
2. 10 perc alatt keverj be egy normális piskótát: [link] ezt a receptet felezd meg, elég 3 tojásból, ha ennyire kicsit akarsz
3. a légkeverést felejtsd el, a külseje ég, a belseje nyers marad, ez nem piskótához való!
4. alsó-felső sütést használj és 160 fokot maximum! 10-15 percig ki se nyisd a sütő ajtaját, amikor betetted, ha a teteje nagyon pirulna, takard le, de a 20 percet várd meg!
5. tűpróba és ha már nem ragacsos a belseje, akkor kész is van.
Elöször is piskótát nem jó légkeveréssel sütni, éppen az ilyen problémák miatt - állítsd át alsó-felsö sütésre.
Másodszor igen valószínü, hogy túl magas höfokon sütöd, piskótát 150 fok körülre szabad csak betenni, különben kivöl megég, belül nyers marad.
Harmadszor a sütési idö lejárata elött nem szabad nyitodgatni a sütöt, mert a sütö páratartalma lecsökkenés nem tud rendesen sülni a piskóta.
szerintem nem piskótát sütöt.hanem valami kakaós kevert sütit.azokba elég az 1 tojás
ott is el lehet elrontani húgy túl magas hőfokon sütötted
Írd le a receptedet, akkor talán megoldódik a kérdés.
Szerintem is valamilyen kakaós kevert, ami tepsire van tervezve, nem tortaformára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!