Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Piskótát sütök, miért nem sül...

Piskótát sütök, miért nem sül a belseje?

Figyelt kérdés

Kakaós piskótát sütök tortaformában. Már egy fél órája sül,a külseje jó,de ahogy megmozdítom a formát "lifeg" mozog benne a piskóta. Fogpiszkálót nyomtam bele és a közepe mèg teljesen folyós. Félek ,hogy a külseje meg fog égni. Most alul-felül sütésen van (elvileg)

Mit csináljak?


2017. máj. 12. 10:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
66%
takard le sütőpapírral a tetejét, hogy ne égjen meg, amire megsül a belseje is
2017. máj. 12. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Takard le a tetejét papírral.
2017. máj. 12. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
35%
Hány fokon sütöd? Hány tojásból? Ez a fél óra rettenet sok.
2017. máj. 12. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
1 tojást raktam bele. Kivettem,a teteje szénné égett. Annyit még megpróbáltam,hogy levágtam a tetejét,és tovább sütöm kicsit légkeverésen. Mert amúgy jó,csak a közepe folyik egy kicsit. A tetejèn úgyis puding lesz,nem fog látszani a vágás,de remélem nem lesz égett íze. Köszönöm a válaszokat
2017. máj. 12. 10:22
 5/12 anonim ***** válasza:
97%

1 db tojásból??? Már ne is haragudj, de ez miféle recept már??? 1 tojásból hogy tudod tortaformába önteni? Az egy lapos valami lesz.


1. szerintem dobd ki, úgy ahogy van

2. 10 perc alatt keverj be egy normális piskótát: [link] ezt a receptet felezd meg, elég 3 tojásból, ha ennyire kicsit akarsz

3. a légkeverést felejtsd el, a külseje ég, a belseje nyers marad, ez nem piskótához való!

4. alsó-felső sütést használj és 160 fokot maximum! 10-15 percig ki se nyisd a sütő ajtaját, amikor betetted, ha a teteje nagyon pirulna, takard le, de a 20 percet várd meg!

5. tűpróba és ha már nem ragacsos a belseje, akkor kész is van.

2017. máj. 12. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is piskótát nem jó légkeveréssel sütni, éppen az ilyen problémák miatt - állítsd át alsó-felsö sütésre.


Másodszor igen valószínü, hogy túl magas höfokon sütöd, piskótát 150 fok körülre szabad csak betenni, különben kivöl megég, belül nyers marad.


Harmadszor a sütési idö lejárata elött nem szabad nyitodgatni a sütöt, mert a sütö páratartalma lecsökkenés nem tud rendesen sülni a piskóta.

2017. máj. 12. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
ja, és még egy szabály: melegen ne szeleteld a piskótát, várd meg, amíg kihűl!
2017. máj. 12. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
Én mindig úgy sütöttem a piskótát,tortaformában,hogy 150 fok, alul-felül sütés 15 perc, aztán alsó sütés 10 perc, és utána simán felül sütés kb 5 perc. Aztán,mindig tökéletes lett. Egyszer nem égett meg,vagy maradt nyers a belseje.
2017. máj. 12. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nem piskótát sütöt.hanem valami kakaós kevert sütit.azokba elég az 1 tojás


ott is el lehet elrontani húgy túl magas hőfokon sütötted

2017. máj. 12. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

Írd le a receptedet, akkor talán megoldódik a kérdés.

Szerintem is valamilyen kakaós kevert, ami tepsire van tervezve, nem tortaformára.

2017. máj. 12. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!