Piskótát sütök, miért nem sül a belseje?
Kakaós piskótát sütök tortaformában. Már egy fél órája sül,a külseje jó,de ahogy megmozdítom a formát "lifeg" mozog benne a piskóta. Fogpiszkálót nyomtam bele és a közepe mèg teljesen folyós. Félek ,hogy a külseje meg fog égni. Most alul-felül sütésen van (elvileg)
Mit csináljak?
Tényleg kevert süti. Köszönöm a válaszokat,most már fogom tudni,hogy hogy kell. Ezt most nagyon elrontottam,mert magas is volt a forma, lapos tepsiben kellett volna csinálni. A hőfok is magas volt 200-250 fokon sütöttem,először légkeverésen,majd alul-felül sütésen,és nyitogattam a sütő ajtót.
Egyébként nem volt lapos,szépen feljött,de ahogy megmozdítottam, mozgott az egész a formában,de a külseje meg már égett volt.
Levágtam a tetejét,majd visszatettem,de nagyon kiszáradt,kemény lett,rátapadt a formára is.
Aztán felbosszantottam magam,megsem vártam,hogy kihűljön,belekapartam egy tálba.
Vettem a boltban egy kész torta alapot és arra csináltam meg a krémet.
Legközelebb úgy fogom csinálni,ahogy írtátok. :)
Bizony, ez a Horváth I. féle kakaóslepény. valóban tortaalapnak is megfelel, de nem a 22-24 cm-es tortaformára, hanem egy közepes tepsire való.
Ebben elég magas is lesz, és akár körformára is kivágható a tészta. Egyébként tényleg finom és nagyon olcsó, csak ,hát nem piskóta, annál azért kicsit tömörebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!