Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Piskótát sütök, miért nem sül...

Piskótát sütök, miért nem sül a belseje?

Figyelt kérdés

Kakaós piskótát sütök tortaformában. Már egy fél órája sül,a külseje jó,de ahogy megmozdítom a formát "lifeg" mozog benne a piskóta. Fogpiszkálót nyomtam bele és a közepe mèg teljesen folyós. Félek ,hogy a külseje meg fog égni. Most alul-felül sütésen van (elvileg)

Mit csináljak?

2017. máj. 12. 10:01
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

[link]

Tényleg kevert süti. Köszönöm a válaszokat,most már fogom tudni,hogy hogy kell. Ezt most nagyon elrontottam,mert magas is volt a forma, lapos tepsiben kellett volna csinálni. A hőfok is magas volt 200-250 fokon sütöttem,először légkeverésen,majd alul-felül sütésen,és nyitogattam a sütő ajtót.

Egyébként nem volt lapos,szépen feljött,de ahogy megmozdítottam, mozgott az egész a formában,de a külseje meg már égett volt.

Levágtam a tetejét,majd visszatettem,de nagyon kiszáradt,kemény lett,rátapadt a formára is.

Aztán felbosszantottam magam,megsem vártam,hogy kihűljön,belekapartam egy tálba.

Vettem a boltban egy kész torta alapot és arra csináltam meg a krémet.

Legközelebb úgy fogom csinálni,ahogy írtátok. :)

2017. máj. 12. 15:39
 12/12 anonim ***** válasza:

Bizony, ez a Horváth I. féle kakaóslepény. valóban tortaalapnak is megfelel, de nem a 22-24 cm-es tortaformára, hanem egy közepes tepsire való.

Ebben elég magas is lesz, és akár körformára is kivágható a tészta. Egyébként tényleg finom és nagyon olcsó, csak ,hát nem piskóta, annál azért kicsit tömörebb.

2017. máj. 12. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!