Akármikor főzök rízst, mindig kevergetem hogy ne ragadjon le, de ha otthagyom akkor leég. És miután már kész a rízs, össze van ragadva, és nemtudom miért. Ti hogy csináljátok?
Èn is így csinálom mint az elsö.
Jó minöégü rizst veszek.
Kevés olajon megfuttatom, majd dupla annyi vizzel felöntöm, és takarékra veszem. ìgy egyszer keverem meg közben. Ès mikor teljesen beitta a vizet akkor késsz. Nekem nem ragad össze csak egy ici picit.
Én mondok egyszerűbbet, soha nem szerettem a sima rizst, ezért főzőtasakosat szoktam vele. Azzal nincsen semmi manír és ugyanolyan finom, mint a sima.
Forrásban lévő vízbe belelógatom egy fakanál segítségével, egy kicsit megsózom előtte a vizet és 20 percig főzöm, nem érdekel, hogy az van rá írva, hogy 8-10 perc alatt kész van. Pörgős, nem mancsos, ragacsos, finom.
Örülünk utolsó, de nem ez volt a kérdés.
Én is úgy csinálom, mint a többiek. Kb. 4-5 evőkanál olajon előbb fehéredésig pirítom, egy bögre rizshez két bögre vizet adok. Fűszerezem, ha felforrt, leveszem egyesre és békén hagyom. Kb. 15 perc után elfővi a levét, leveszem és hagyom még 10-15 percet csak a forró gőzben.
Azért ragad össze a rizs, mert ez a természetes állapota - hiszen magas a keményítőtartalma. Ázsiában, Közel-keleten, tehát ahol hagyományos a rizs, mindenhol csak úgy eszik.
Ha nem szereted így át kell mosni főzés előtt. Bár őszintén szólva nem értem mi értelme a szétesős, száraz rizsnek, sokkal finomabb a tapadós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!