Hogy csináljátok hogy a rizs ne csomósodjon mikor kész?
Figyelt kérdés
2015. febr. 2. 15:12
1/5 anonim válasza:
Mielőtt elkezdenéd főzni, pirítsd pár percig szárazon (zsíron, olajon). Ha egy kicsit kifehéredett (kevergesd!), akkor felöltheted óvatosan vízzel és főzheted tovább úgy, ahogy szoktad.
2/5 anonim válasza:
De viszont főzés közben nem kevergetjük. 1 adag rizshez 2 adag víz kell. És mikor a fedőről visszacsepeg a víz, és lukak lesznek a rizsben, akkor kell elzárni , levenni a gázról és még 5 percig hagyjuk állni fedő alatt.
3/5 anonim válasza:
Amikor megfőtt (nem szabad túlfőzni), akkor lefedve hagyom legalább 15 percig, majd villával átforgatom.
4/5 anonim válasza:
Mosd meg előre a rizst, öblítsd le 2x.
Meg is "piríthatod" picit, igazából csak ki kell fehéríteni egy ek olajon.
Nálam az arányok 1 bögre rizs, 3 bögre víz.
Vegyél jó minőségű rizst :)
5/5 anonim válasza:
Mikor kész keverd át, például húsvillával! A kétszeres mennyiségű víz elég!
Minél jobban lepirítod, annál kevésbé tapad össze! Valaki fehéríti a rizst a pirítással,valaki szép "zsemleszínűre" pirítja, mint a tarhonyát! Akkor már nem tapad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!