Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy csináljátok hogy a rizs...

Hogy csináljátok hogy a rizs ne csomósodjon mikor kész?

Figyelt kérdés

2015. febr. 2. 15:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt elkezdenéd főzni, pirítsd pár percig szárazon (zsíron, olajon). Ha egy kicsit kifehéredett (kevergesd!), akkor felöltheted óvatosan vízzel és főzheted tovább úgy, ahogy szoktad.
2015. febr. 2. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
50%
De viszont főzés közben nem kevergetjük. 1 adag rizshez 2 adag víz kell. És mikor a fedőről visszacsepeg a víz, és lukak lesznek a rizsben, akkor kell elzárni , levenni a gázról és még 5 percig hagyjuk állni fedő alatt.
2015. febr. 2. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Amikor megfőtt (nem szabad túlfőzni), akkor lefedve hagyom legalább 15 percig, majd villával átforgatom.
2015. febr. 2. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
49%

Mosd meg előre a rizst, öblítsd le 2x.

Meg is "piríthatod" picit, igazából csak ki kell fehéríteni egy ek olajon.

Nálam az arányok 1 bögre rizs, 3 bögre víz.


Vegyél jó minőségű rizst :)

2015. febr. 2. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Mikor kész keverd át, például húsvillával! A kétszeres mennyiségű víz elég!

Minél jobban lepirítod, annál kevésbé tapad össze! Valaki fehéríti a rizst a pirítással,valaki szép "zsemleszínűre" pirítja, mint a tarhonyát! Akkor már nem tapad!

2015. febr. 11. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!