Akármikor főzök rízst, mindig kevergetem hogy ne ragadjon le, de ha otthagyom akkor leég. És miután már kész a rízs, össze van ragadva, és nemtudom miért. Ti hogy csináljátok?
Figyelt kérdés
Nem szeretném ha össze lenne ragadva, de nemtudom mit csináljak?2017. máj. 8. 15:33
11/12 anonim válasza:
Magyarul pergős rízst szeretnél.
Ezt úgy kell csinálni ahogy leírták előttem páran.
A lényeg,hogy nagyon alacsony hőfokon főzd és ne kevergesd!
Minél magasabb hőfokon csinálod és minnél többet kevergeted annál több keményítő megy ki a rízsből és annál ragadósabb lesz.
12/12 anonim válasza:
Én ma főztem rizst rakott brokkolihoz úgy, hogy a zacskó felét beleöntöttem, a másik felét begumiztam és elraktam még így is sok lett. Felengedtem dupla mennyiségű vízzel és folyamatosan kavargattam. Utána leszűrtem, hideg vízbe áztattam. Én egyébként jobb szeretem az auchan gyors rizst főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!