Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kerámialapos tűzhelyen miért...

Kerámialapos tűzhelyen miért ég le minden edényem?

Figyelt kérdés
Alig több mint 1 hónapja vettem ezt a tűzhelyet, de már tönkrement 3 zománcos edényem. Ki is kellett dobni. Sárgaborsó főzeléket főztem, grízt pirítottam grízestésztához és rizst főztem ezekben az edényekben. 6 fokozat van a tűhely gombján, a rizst 3-ason főztem rajta például. De 2-esre nem is lehet venni, mert akkor egyszerűen kikapcsolódik a főzőlap. Adjatok tanácsot, mert ezt nem fogom bírni anyagilag, hogy állandóan edényt kellesz vennem!

2017. máj. 8. 18:12
 1/6 anonim ***** válasza:
Letakarítod minden főzés után tükörsimára? Mert az előző főzésekből ottmaradt kosz is ráéghet. Nekem is ilyen van, 6 fokozatos, soha nem volt gond vele, bár tény, hogy zománcos edényem egy darab sincs. Csak teflon és rozsdamentes acél.
2017. máj. 8. 18:22
 2/6 anonim ***** válasza:
Ja, még annyit, hogy nincs olyan, hogy kikapcsolódik 2-esen, akkor valami ott nem jó. Nem lehet, hogy csak nem piroslik és azért gondolod, hogy kikapcsolt? (Mondjuk rizset sosem főztem 3-ason, ez is fura). Gondolom van még rá garancia, ha nagyon gáz, akkor cseréltesd ki.
2017. máj. 8. 18:31
 3/6 anonim ***** válasza:
A hiba az ön készülékében van.
2017. máj. 8. 18:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem pirosodik a főzőlap, de azt hittem, hogy akkor kikapcsolódik.
2017. máj. 8. 18:55
 5/6 anonim ***** válasza:
A zománcos edények nem ideálisak a kerámialaphoz, dupla aljú rozsdamenteseket használj inkább. Az teljesen normális, hogy időnként magától visszakapcsol, mert a lap akkor is meleg marad, amikor éppen nem fűt a tűzhely.
2017. máj. 8. 19:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem olvasd el a használati utasítást, mert nem tudod, hogy kell a tüzhelyet használni!

Rizst meg felesen vagy egyesen - ami a legkisebb fokozat - kell fözni!

2017. máj. 8. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!